ROKOVO 2024. Karatisti i ove godine u centru Virovitice demonstrirali svoje vještine u katama i borbama: Doznajte najbolje

U sklopu ovogodišnjeg programa proslave Dana grada Virovitice i ove godine održano je, već tradicionalno, Otvoreno prvenstvo u katama i borbama čiju organizaciju potpisuje Karate klub Virovitica, uz podršku Karate saveza Virovitičko–podravske županije i Sportske zajednica grada Virovitice.

Karate, tradicionalna japanska borilačka vještina, nije samo fizička aktivnost, već i put samodiscipline, mentalne snage i unutarnjeg mira. Jedan od najvažnijih elemenata karate treninga su kate. Kate su unaprijed definirane serije pokreta koje simuliraju borbu protiv zamišljenog protivnika. Svaka kata predstavlja određeni stil i filozofiju karate škole te uključuje različite tehnike napada i obrane, prijelaze, rotacije i kontrolu disanja. 

S druge strane, natjecanje u borbama, poznato kao kumite, pruža priliku karateistima da testiraju svoje vještine u stvarnom sukobu s protivnikom. Kumite zahtijeva ne samo tehničku spretnost, već i taktičko razmišljanje, brzinu reakcije i sposobnost prilagodbe protivnikovom stilu.

Svoje vještine pokazali su danas tako karatisti u nekoliko uzrasta, a u nastavku donosimo popis najboljih.

KATE

Mlađi učenici:
1. Ivan Blažević 

Mlađe učenice:
1. Nika Kolesarić
2. Danijela Ognjen 

Učenici:
1. Noa Perak
2. Borna Feketija 

Mlađe kadetkinje:
1. Renata Bradarić
2. Viktorija Kiš
3. Lorena Brljačić 

BORBE

Mlađe učenice -34 kg:
1. Luna Predragović
2. Marija Tošeski 

Mlađe učenice +34kg:
1. Laura Vadlija
2. Lucija Rajder

Učenice +35 kg:
1. Lea Blažević
2. Ellie Svetoivanec 

Mlađi kadeti -48 kg:
1. Samuel Haić
2. Karlo Posavac
3. David Kolesarić 

Mlađe kadetkinje +48 kg:
1. Maria Knežević
2. Tena Maras 

Juniori/mlađi seniori apsolutna:
1. Nikola Gondi
2. Piljek Roko 

Najbolji su dobili i zaslužene trofeje, a dodajmo i kako su hrvatski reprezentativci, Sara Malčec i Maks Luka Šenjug, odradili pokazno majstorske kate.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content