ROKOVO 2024. Đani Stipaničev održao prvi u nizu koncerata povodom Dana grada i predstavio svoj širok spektar vokalnih sposobnosti

Tri, dva, jedan – kreće Rokovo! Večerašnji (utorak) koncert poznatog hrvatskog pjevača Đanija Stipaničeva na šetnici ispred Gimnazije uvertira je u ovogodišnje Rokovo, koje službeno započinje sutra, 14. kolovoza. Stipaničev, javnosti poznat i kao kazališni tenor, okupljenima je predstavio širok spektar svojih vokalnih sposobnosti i otpjevao razne hitove poput “Vilo moja”, “Suza za Zagorske brege” i “Budi noćas mirno more”. Iako poznat po dalmatinskim pjesmama, domaću je publiku razveselio i legendarnim slavonskim pjesmama kao što je “Pjevat će Slavonija”.

S više od deset godina iskustva kao član klape “Dalmati”, Đani Stipaničev postao je pjevačka zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala. U svom širokom opusu osvojenih nagrada, među ostalim, nagrađen je za najbolje interpretacije na raznim festivalima u Splitu, Šibeniku i Zagrebu. Kao dio kvarteta “4 Tenora” osvaja Festival dalmatinske šansone u tri navrata (2017., 2019. i 2020.).

Okupljeni Virovitičani, među kojima su bili i gradonačelnik Ivica Kirin te župan Igor Andrović, uživali su u bezvremenskim pjesmama i vrhunskom glasu poznatog pjevača do kasno u noć, a ovo je samo prva u nizu koncertnih večeri u središtu Virovitice – Rokovo 2024. može početi!

IMGL4388

80 RAZLOGA ZA POSJETITI ROKOVO

Na službenom plakatu ovogodišnjeg Rokova nalazi se više od 80 događaja i sadržaj za sve generacije – od sportskih i kulturnih događanja, do neizostavnog Virovitičkog uličnog festivala, Virokreative te VirovEATica Food festa koji je ove godine na novoj lokaciji – u Gradskom parku.

Na glavnoj pozornici u samom središtu grada, Virovitičane i goste očekuju renomirana glazbena imena s hrvatske estrade. Uz večerašnji koncert Đanija Stipaničeva, na Rokovu 2024. nastupaju i Severina, Grše, Vesna Pisarović, Gazde i Psihomodo pop. Povodom višednevne proslave Dana grada, promet u užem centru Virovitice bit će zatvoren od srijede, 14. kolovoza (06:00) do nedjelje, 18. kolovoza (05:00).

(www.icv.hr, dj, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content