Prvi dan 4. Craft beer festivala u Orahovici: Osebujni LET 3 i Mina ‘razdrmali’ brojne fanove

Craft domaće vrhunsko pivo, luda rock svirka i još bolja atmosfera u vreloj ljetnoj večeri spoj su onoga što je donio prvi dan 4. Craft beer festivala u Orahovici u organizaciji Udruge PAUK.

Sve je krenulo kušanjem i degustacijama craft piva koje je predstavilo pet pivovara i svi su doista uživali, a onda je uslijedilo rock ludilo. Prvo je na scenu stupio osječki bend Mina na čelu s vrhunskim slatinskim vokalom Arsenijem Kovčićem.

Bend Minä se okupio 2022. kao četvorka koja je nastala sa zajedničkim interesom oživljavanja rock i prog rock scene istočne Hrvatske. Bend je odradio mnogo koncerata i ostavio publiku više nego zadovoljnom. Kao glavni utjecaji benda su Uriah Heep, Deep Purple i Black Sabbath – ovim je riječima bend predstavio predsjednik udruge PAUK Mirko Kufner, a dečki su doista odradili vrhunsku svirku.

I onda nešto što su svi čekali, Mrle i njegov osebujni LET 3 zauzeo je pozornicu. Hit za hitom, svi u transu, a onda ludnica na vrhuncu kada su riječki rockeri zapjevali svoju nadaleko poznatu “Mama ŠČ”. Koncert je trajao do duboko u noć, a nastavak noći nastavljen je uz DJ Marija.

Craft beer festival 1. dan 1

Danas (subota) nakon akustičnog nastupa, od 21 sat, priča seli na glavnu binu gdje će sve nazočne prvo zabavljati slatinski bend Mad Foxx. Mirko Kufner dao si je truda i dočarao bend.

-Bend postoji od 2008. godine pod raznim imenim kao što je Kritična Masa, The Muddy Breakdown i druga. U svim godinama djelovanja odrađeno je puno svirki po cijeloj Hrvatskoj. Pod imenom The Muddy Breakdown izdali su demo album Break My Blues. U 2023. godini u bend dolazi pjevačica Anamaria Meštrović i bend radi mali zaokret u repertoaru te s bluesa i južnjačkog rocka prelazi na rock i pop. Još uvijek je naglasak na energičnoj i iskrenoj rock svirci, ali ovaj puta i u izvođenju pop/rock pjesama. Repertoar im je sada vrlo šarolik, sviraju sve što je vezano uz rock, i domaće i strano, a trenutno su u procesu snimanja prve autorske pjesme – kaže Kufner.

Nakon Mad Foxa nova strana ludila, ovog puta uz ex Hladno pivo, odnosno Milu Kekina i bend.

-Gledali smo prognozu i što je najvažnije, neće biti kiše pa stoga pozivamo ljubitelje dobre rock glazbe i još boljeg craft piva da nas posjete i da se dobro zabave. Dobar provod je zajamčen – poziva sve predsjednik Kufner.

Koncert Mile Kekina i benda počet će u 23 sata, a prije toga bit će održano i natjecanje u ispijanju piva u dvije kategorije, muškarci i žene.

Više fotografija s prvog dana ovogodišnjeg Craft beer festivala u Orahovici objavit ćemo uskoro.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content