Priopćenje za javnost HDZ-a Slatina zbog ne proglašenja elementarne nepogode uzrokovane sušom na području grada Slatine

HDZ Slatina objavio je priopćenje za javnost zbog ne proglašenja elementarne nepogode uzrokovane sušom na području grada Slatine:

-Nakon što je Virovitičko-podravska županija uputila poziv jedinicama lokalne samouprave Grad Slatina za razliku od ostalih gradova i općina u Virovitičko-podravskoj županiji, nije podnio službeni zahtjev za proglašenje elementarne nepogode uzrokovane sušom, unatoč značajnim sušnim razdobljima koja su pogodila područje cijele Virovitičko-podravske županije.

Tijekom ljetnih mjeseci, mnogi su gradovi i općine pretrpjeli ozbiljne štete na poljoprivrednim usjevima i gospodarskim resursima zbog dugotrajne suše. Kao rezultat toga, većina njih je uputila zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode, što bi omogućilo aktivaciju pomoći za pogođene poljoprivrednike i druge dionike.

Međutim, Grad Slatina nije poduzeo ovaj korak iako suša nije zaobišla područje grada Slatine i prigradskih naselja. Gradska uprava nije smatrala potrebnim podnijeti zahtjev, što je izazvalo zabrinutost među lokalnim poljoprivrednicima i stanovnicima koji su pretrpjeli znatne gubitke.

Očito je kako čelnici Gradske uprave smatraju kako je pala dovoljna količina oborina na području Grada i okolice

Ovim putem, po ne znamo koji put, izražavamo zabrinutost te apeliramo na Gradsku upravu na čelu sa Zamjenikom gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika da počnu raditi i doprinositi razvoju grada i prigradskih naselja, a ne da svojim nečinjenjem uništavaju svaku priliku za razvoj grada i bolji život građana – stoji u priopćenju.

(HDZ Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content