Presečan: Rudeš? Na domaćem travnjaku nikome ne priznajemo da je bolji!

Emocije u taboru trećeligaša Pitomače nisu se još slegle nakon velike jučerašnje (srijeda) pobjede u pretkolu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Podsjetimo, Pitomačani su s visokih 7:0 u Strmcu deklasirali domaćeg trećeligaša Savu i plasirali se u šesnaestinu finala ovog natjecanja. Eric Augusto Akassou bio je dvostruki strijelac, a mrežu Nikole Đurđeka još su zatresli Matej Babić, Luciano Kajzogaj, Benjamin Radinković, Sandi Kovač i Robin Lilian Jerome.

Oglasio se i trener Pitomačana Ivan Presečan koji je izrazio zadovoljstvo rezultatom, igrom i ponajviše pristupom svojih igrača koji su uz brz protok lopte neprestano stvarali prigode i visokim tempom od prve do posljednje minute rutinski slavili na gostovanju pred velikim brojem svojih navijača.

Plan je bio nametnuti se od prve minute, uzeti loptu i zagospodariti terenom i u tome smo uspjeli što je na kraju rezultiralo ovako visokom pobjedom. Već u drugoj minuti Matej Babić pogodio je za početno vodstvo i od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad. Cijela ekipa odradila je odličan posao i doista nikoga ne želim izdvajati, još smo jednom pokazali da smo prava klapa – rekao je Presečan.

Osvrnuo se kratko i na susret šesnaestine finala u kojem će Pitomača ugostiti donedavnog prvoligaša, momčad Rudeša, koja je u novu sezonu SuperSport Prve nogometne lige startala s dva poraza, gostujućim u Vinkovcima kontra Cibalije i domaćim protiv Dubrave. S druge strane, Pitomačani su odlično startali u novu trećeligašku sezonu, domaćom pobjedom i ‘petradom’ u susretu s Graničarom iz Kotoribe, a zatim remijem u Svetom Martinu na Muri.

Za analizu protivnika još imamo vremena, ali jedno je sigurno, igrače Rudeša u Pitomači čeka teška utakmica, ovdje se dosad nitko nije dobro proveo niti previše naigrao, osim prvoligaša Rijeke koja je bila uvjerljiva prije dvije godine također u susretu šesnaestine finala Hrvatskog kupa. Čvrsto sam uvjeren da uz domaći travnjak i bučnu podršku naših navijača možemo trijumfirati i plasirati se u daljnju fazu natjecanja. Na svom travnjaku nikome ne možemo priznati da je bolji – optimističan je Presečan.

Pitomača bi, prolaskom u osminu finala dobila jakog i atraktivnog protivnika, a hoće li to i ostvariti, doznat ćemo u srijedu, 11. rujna u 17:00 sati kada će na ‘gmanju’ gostovati Rudeš.

(www.icv.hr, ts)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content