Poznati detalji prometne nesreće u Slatini, biciklistica u Pitomači napuhala 2,41 promila, Suhopoljem proletio sa 124 km/h

Tijekom proteklog tjedna na području Virovitičko-podravske županije evidentirano je jedanaest prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom te deset s materijalnom štetom. U četiri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te su tri počinitelja naknadno pronađena. Niti u jednoj prometnoj nesreći vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, priopćila je danas (ponedjeljak) PU virovitičko-podravska.

Jedina prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se 21. kolovoza u Slatini, kada je 64-godišnja vozačica osobnog automobila pretjecala skup vozila – traktor, kojemu su bile pridodane dvije neregistrirane prikolice te je iz faze pretjecanja odmah započela radnju skretanja udesno u smjeru kolnog ulaza uslijed čega je desnim bokom osobnog automobila udarila u prednji lijevi kotač traktora, nakon čega je izgubila nadzor nad vozilom i s istim sletjela u zapadni putni kanal, gdje je došlo do prevrtanja osobnog automobila na krov i zaustavljanja istog putnom kanalu. Vozačica osobnog automobila zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Ukupno su policijski službenici utvrdili 298 prekršaja, od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 95 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 62 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena kod vozačice starosti 44 godine koja je zatečena kako upravlja biciklom, u subotu, 23. kolovoza u 19:03 sati u mjestu Pitomača.

Najveća brzina kretanja vozila od 124 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom kraj ceste u subotu, 24. kolovoza u Suhopolju, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, a tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Na temelju članka 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je jedna osoba upravljala vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom proteklog tjedna, bila je provedena akcija “četiri ubojice u prometu” na području Policijske postaje Slatina. Kontrolirano je 17 vozila i vozača, a utvrđeno je 13 prekršaja, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content