Povodom Međunarodnog dana mladih, Crveni križ Slatina održao PUB kviz

Povodnom Međunarodnog dana mladih, Crveni križ Slatina održao je PUB kviz.

U PUB kvizu sudjelovalo je 14 natjecatelja dobne skupine od 16 do 35 godina (četiri tima od po tri ili četiri člana), jedna zaposlenica Crvenog križa Slatina i jedna volonterka. PUB kviz se sastojao od tri seta, dva seta od po 20 pitanja iz raznih kategorija (sporta, povijesti, zemljopisa, kemije, svijeta medija i drugih tema), te jedan set asocijacija koja je pripremio Hrvatski Crveni križ.

PUB kviz trajao je više od tri sata, a timovi su se itekako iskazali sa znanjem. Atmosfera je bila zagrijana pjesmama u pozadini, a kako bi sudionici mogli bolje razmišljati dobili su čips i piće. Pobjednici PUB kviza bili su Damjan Krupa, Ino Pavić, David Novaković i Gita Špoljarić, koji su dobili prigodne poklone sa oznakom Crvenog križa za sjećanje na ovaj kviz i Međunarodni dan mladih.

Obilježavanje Međunarodni dan mladih pokrenuli su Ujedinjeni narodi radi podizanja svijest i skretanja pozornosti na određeni skup kulturnih i pravnih pitanja koja se tiču mladih. Prvi International Youth Day (IYD) obilježen je 12. kolovoza 2000. Ove godine taj se dan obilježavao na temu “Od klikova do napretka: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj”.

(www.icv.hr, adf, CK Slatina, V. Matoković)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content