Povijest i elegancija na ulicama Virovitice: Svečano otvorenje Rokova 2024. službeno označilo početak ovogodišnjeg festivala

Svečano otvorenje Rokova 2024. u Virovitici službeno je označilo početak ovogodišnjeg festivala s bogatim programom koji i ove godine organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice. Manifestacija je započela defileom Gradske glazbe Virovitica i njihovih Mažoretkinja, a predvodili su ih grofica Barbara i grof Antun Pejačević, u izvedbi Sande Risteska Koši i Gorana Košija. Povorka, u kojoj je bila i plesna svita, a koju su utjelovili članovi KUD-a Virovitica, prošla je kroz glavne gradske lokacije, od Dvorca i Palače Pejačević do crkve sv. Roka.

promenada setnja rokovo 5 1

Tamo su gradonačelnik Ivica Kirin sa suprugom Sanjom te grofica i grof, položili vijenac kod spomenika sv. Roka gdje je župnik i gvardijan virovitičke župe fra Ivica Jagodić uz molitvu zazvao božji blagoslov kako bi cijelo ovo Rokovo bilo pod Božjim okriljem.

Potom je defile nastavljen sve do virovitičke šetnice kod Gimnazije gdje je Virovitičane i njihove goste pozdravio grof Antun i grofica Barbara koji su im poželjeli dobrodošlicu i uživanje te pregršt zabave na 790. proslavi rođendana ove “starčice” – ljepotice Virovitice.

otvorenje rokovo 15

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović ovom je prilikom uputio lijepe želje svim stanovnicima, kao i brojnim gostima koji će ovih dana posjetiti Viroviticu, naglašavajući važnost očuvanja i promocije lokalne kulture i tradicije.

– Rokovo je jedna od najvažnijih manifestacija, ne samo u našoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj, koja već godinama predstavlja brend grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Čestitam organizatorima na izvanrednom trudu i uspjehu. Kao Virovitičani, s nestrpljenjem očekujemo Rokovo i ponosni smo što možemo zajedno proslaviti rođendan našeg grada – rekao je župan te dodao kako je ove godine Rokovo bolje nego ikada prije. 

otvorenje rokovo 1

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i službeno je otvorio Rokovo 2024. ističući pritom važnost ljudi koji stoje iza organizacije ovog događaja. Naglasio je koliko je truda, vremena i resursa uloženo kako bi se ostvario bogat program u kojem Virovitičani i posjetitelji mogu uživati.

– Niti jednog Rokova ne bi bilo da iza njega ne stoje ljudi. U organizaciju je uložena silna energija, od strane zaposlenika gradskih organizacija, ali posebnu zahvalnost upućujem našim članovima udruga koji su dali svoje slobodno vrijeme, često puta trošeći i vlastita sredstva, kako bismo danas mogli uživati u ovom bogatom programu. Svima njima velika hvala. Sve možemo napraviti i stvoriti, ali ljude ili imate ili nemate – a mi ih doista imamo – izjavio je gradonačelnik, te službeno otvorio Rokovo 2024.

natup ispred bine 50

Svečano otvorenje nastavljeno je uz prigodni “Plemićki ples”, koji je oduševio posjetitelje i dodao dašak povijesne elegancije cijelom događaju. Nakon plesa, posjetitelji su uživali u promenadnom koncertu Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica.

Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji…

(icv.hr, žđl, Foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content