Pitomača preko Save traži put do šesnaestine finala Hrvatskog kupa, Presečan: “Spremni smo, vjerujem u prolaz”

U utorak, 27. kolovoza odigrane su prve dvije utakmice pretkola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Iznenađenje je priredio Gaj Mače koji je nakon produžetaka izbacio Karlovac, dok je Jadran Poreč nakon penala bio bolji od Radnika iz Križevaca.

Nastavak slijedi danas (srijeda), a u pretkolu ovog najmasovnijeg nogometnog natjecanja u Hrvatskoj zaigrat će i pobjednici Županijskog nogometnog kupa Virovitičko–podravske županije, momčad Pitomače. Danas u 16:30 sati Pitomačani gostuju kod trećeligaša Save u Strmcu.

-Znamo da su se naši domaćini dodatno pojačali s pet novih igrača i svjesni smo njihove kvalitete, ali naš je cilj pobjeda i ulazak u šesnaestinu finala i dat ćemo 110 posto svojih mogućnosti da u tome uspijemo. Spremni smo i orni, što je pokazala i subotnja ligaška utakmica u Svetom Martinu na Muri gdje smo remizirali kod favoriziranog Poleta. Uz podršku naših navijača, koji će autobusom doputovati u Strmec, vjerujem da možemo preskočiti prvu prepreku u Hrvatskom kupu – u najavi utakmice rekao nam je trener Pitomače Ivan Presečan.

Ovo je igračima trenera Presečana prilika da po drugi puta izbore plasman u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Podsjetimo, prije tri sezone Pitomača je na svom terenu ugostila prvoligašku momčad Rijeke.

Srijeda, 28. kolovoza u 16:30 sati:

Banjole – Mladost Petrinja
Bednja Beletinec – Orijent 1919.
Bilogora ’91 Grubišno Polje – Zagora Unešić
Dugopolje – Jarun
Hrvatski vitez Posedarje – Slavonija Požega
Kustošija – Polet Sveti Martin na Muri
Međimurec Dunjkovec – Varteks
Nehaj Senj – Croatia Đakovo
Neretvanac Opuzen – Bedem Ivankovo
Samobor – Ferdinandovac
Sloga Nova Gradiška – Bjelovar
Tomislav Donji Andrijevci – Borovo
Zrinski Osječko 1664. – Moslavina Kutina

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content