Ovog vikenda 2. malonogometni turnir za mlade uzraste u povodu 33. obljetnice osnutka 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Podravska Slatina

Na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini ove subote, 10. kolovoza na rasporedu je 2. malonogometni turnir koji će biti održan u povodu 33. obljetnice osnutka 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Podravska Slatina. Ovaj turnir na kojemu će snage odmjeriti mladi nogometaši igra se u konkurenciji U-13.

Podsjetimo, nakon što su tijekom lipnja i srpnja 1991. godine osnivani dragovoljački odredi, naoružani mahom lovačkim naoružanjem, 15. kolovoza u Slatini je formiran 64. samostalni bataljun Zbora narodne garde. Ubrzo je postavljena kružna obrana sa zadaćom obrane Slatine i jedine prometnice, tzv. Podravske magistrale, kojom je Hrvatska bila povezana sa Slavonijom i Baranjom. Nakon teškog četničkog zločina u selima Čojlug, Četekovci i Balinci 4. rujna, u kojima su ubijene 24 osoba, od čega 22 civila, sve više dragovoljaca se priključuje 64. samostalnom bataljunu za obranu Hrvatske. Dana 16. rujna osvojena je slatinska vojarna, a ubrzo nakon toga i karaule u Kapincima i Noskovcima.

Raspored:

8:00 sati – polaganje lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Slatini

8:00 – 8:30 sati – okupljanje ekipa na stadionu “Antuna Tone Butorca” i podjela doručka,

9:00 sati – pozdravne riječi i otvorenje turnira

12:00 sati – proglašenje pobjednika i zajednički ručak.

Na turniru će sudjelovati šest ekipa s područja grada Slatine i susjednih općina, odnosno: Grad Slatina, Općina Sopje, Općina Nova Bukovica, Općina Mikleuš, Općina Voćin i Općina Čađavica.

-Pozivamo sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju ovaj turnir koji za cilj ima poticati mlade na bavljenje sportom, ali i prenositi mladima i djeci veliku ulogu slatinskog bataljuna u Domovinskom ratu, kao i važnost Domovinskog rata za cijelu Republiku Hrvatsku – poručili su organizatori, Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije i Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Slatine.

(www.icv.hr, ZUiČ HVIDRA VPŽ)

Plakat

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content