Općina Sopje nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu: Izgrađene nadstrešnice u Josipovu i Vaškoj

Općina Sopje nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu nogometnih klubova s područje općine. Radi se o izgradnji dvije nadstrešnice kod sportskih objekata koje koriste nogometni klubovi ”Dinamo” iz Josipova i ”Vaška” iz Vaške.

– Prije tri godine u tim mjestima su izgrađene svlačionice zato što u Josipovu nisu niti postojale, a klub je nekoliko sezona kao domaćin igrao u gostima. U Vaškoj je bila slična situacija jer tadašnji kontejner nije zadovoljavao nikakve uvjete i propozicije natjecanja. S vremenom se došlo do povećanja standarda te izgradnje sadašnjih nadstrešnica koje će se koristiti za potrebe klubova, druženje nakon utakmica, ali i kao zaštita uslijed vremenskih neprilika, kako igrača tako i gledatelja. Nadstrešnica u Vaškoj je završena i od radova ostaje samo uspostaviti tendu. Vrijednost ugovorenih radova na toj nadstrešnici je nešto više od 14 tisuća eura – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš te dodaje.

-Također, druga nadstrešnica, ona u Josipovu, je pri kraju. Ostalo je još završiti limarski dio posla i elektrifikacije kako bi i ona bila spremna za redovno korištenje. Vrijednost ugovorenih radova je nešto veća od 21 tisuću eura te je, kao i ona u Vaškoj, financirana iz proračuna Općine Sopje u cjelokupnom iznosu. Ovo nije kraj ulaganjima za potrebe sportskih kolektiva na području općine Sopje, jer nas uskoro očekuje još nekoliko projekata kako bi standardi bili prigodni za lige u kojima se ti klubovi natječu – dodaje načelnik Androš, koji je spomenute objekte obišao s predsjednikom Savjeta mladih Općine Sopje Antoniom Rastijom.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content