Općina Podravske Sesvete završila drugu fazu sanacije poljskih puteva oštećenih u poplavi

Općina Podravske Sesvete završila je drugu fazu sanacije poljskih puteva otećenih prirodnom nepogodom poplavom iz 2023. godine.

Ukupna vrijednost radova iznosila je nešto manje od 53 tisuće eura s PDV-om, a isti su u cijelosti financirani sredstvima pomoći koja su Općini Podravske Sesvete dodijeljena na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske o dodjeli sredstava za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda nastalih u 2023. godini u Republici Hrvatskoj od 21. prosinca 2023. godine.

Radove je izvodila tvrtka Bagergrad d.o.o. iz Pitomače u razdoblju od 9. do 24. srpnja te je tom prilikom saniran dio poljskih puteva na Konci i Gredičke, a na sanaciju je utrošeno 2924 tone žutog šljunka.

Općina Podravske Sesvete i u narednom razdoblju uložit će daljnju napore i sredstva u sanaciju preostalog dijela poljskih puteva na svom području.

Radovi na redovitom održavanju poljskih puteva odvijaju se u sklopu programa odražavanja komunalne infrastrukture kako je i planirano.

-Mole se vlasnici poljoprivrednih zemljišta na području Općine Podravske Sesvete da se pridržavaju Odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, a posebno članka 16. iste kojim je propisano da se zabranjuju sve radnje koje mogu dovesti do degradacije dobrog stanja poljskih puteva i sprječavanje oštećivanja njihovim nepravilnim korištenjem – kažu iz Općine. 

(podravske-sesvete.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content