Obavijest za poljoprivrednike općine Suhopolje: Prijava šteta od suše

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog suše za područje grada Virovitice, Orahovice, općine Crnac, Čađavica, Lukač, Gradina, Mikleuš, Nova Bukovica, Pitomača, Sopje, Suhopolje, Špišić Bukovica i Zdenci.

Prirodna nepogoda uzrokovana je izrazito visokim temperaturama te nedostatkom oborina tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, a kojom su na navedenom prostoru uzrokovane velike materijalne štete na ratarskim, povrtlarskim, industrijskim i voćarskim poljoprivrednim kulturama, livadama i pašnjacima.

Uslijed toga, Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Općine Suhopolje poziva sve oštećenike koji imaju štete da ju prijave Općinskom Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u pisanom obliku na propisanom obrascu PN.

Prijavitelj je dužan uz popunjeni obrazac prijave priložiti Presliku osobne iskaznice, Obrazac Izjave da imovina za koju prijavljuje štetu nije osigurana, Obrazac Privole i Presliku lista A i B iz upisnika Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Obrasci se mogu preuzeti na službenoj web stranici ili u prostorijama Općine Suhopolje (Trg sv. Terezije 10) od 22. kolovoza do 28. kolovoza.

(Općina Suhopolje)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content