Neodgovorno paljenje izazavalo požare otvorenog prostora: Slatinski vatrogasci četiri dana za redom imali ”pune ruke posla”

Četiri dana za redom, počevši od srijede, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine gasili su požare otvorenog prostora. U srijedu su požar ugasili u slatinskom prigradskom naselju Lukavac, u četvrtak i petak u Donjim Meljanima, a danas (subota) kod prigradskog naselja Sladojavci.

Dežurstvo Županijskog vatrogasnog operativnog centra dojavu o požaru otvorenog prostora zaprimili su u 13.38 sati. Na mjesto požara JVP izlazi sa dva vatrogasca i jednim vozilom i ubrzo gase požar. Po neslužbenim saznanjima, ovaj put neodgovorni građanin ili građani dovezli su smeće na divlji deponij i isto zapalili ne razmišljajući da bi se vatra uslijed vjetra mogla proširiti na okolinu i izazvati veliku štetu.

Slatinski vatrogasci opetovano apeliraju na stanovnike grada Slatine i prigradskih naselja da ne pale vatru na otvorenom, ne spaljuju korov ili u današnjem slučaju smeće, da pripaze gdje odbacuju jako zapaljiva sredstva i ne bacaju čikove i sl., jer po ovoljetnim vrućinama i najmanja nepažnja može izazvati požar.

(icv.hr, adf; ustupljene fotografije)

7b2c1eac 31c0 442a 9cab 4ae263074055 1

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content