Našice okupilo brojne humanitarce na tradicionalnoj manifestaciji “Mali grad velikog srca”: Danas tradicionalna humanitarna utrka

U petak, 23. kolovoza, su građani grada Našica ponovno dokazali da je Našice – Mali grad velikog srca. Naime, i ove je godine humanitarna manifestacija, 11. po redu, okupila veliki broj posjetitelja koji su podržali humanu inicijativu udruge Dar dobrote.

Pozitivan broj bilježio se i na Sajmu dobrote na kojem su brojni volonteri, članovi našičkih udruga i organizacija predstavili svoj rad i ponudili široku gastro ponudu. U Sajmu dobrote sudjelovali su: Udruga žena Lila, Moto klub „Racing” Našice, Zajednica žena Katarina Zrinski, Udruga starih športova Slavonac, Društvo „Naša djeca” Našice, Udruga žena Našičko Novo Selo, Gastronomska udruga Našice, LPR „Mimoza” Đurđenovac, Udruga žena Zoljan dok su najmlađi posjetitelji mogli uživati u nastupu mađioničara Saše Gerbera kao i u veseloj radionici koje je organizirala Udruga mladih INFO. Vrhunac jučerašnje večeri bio je koncert Tamburaškog sastava „Kas” koji je svojim nastupom dodatno uljepšao večer i rasplesao mnogobrojnu publiku.

Predsjednik udruge Dar dobrote, organizatora manifestacije, Robert Kresić istaknuo je zadovoljstvo nastavkom održavanja humanitarne akcije Mali grad velikog srca kao i dobar odaziv našičkih udruga te suradnika.

-Nastavljamo graditi na temeljima koje smo postavili u proteklih deset godina. Humanitarna gastro ponuda koju organiziramo ključna je za prikupljanje sredstava za rad socijalne samoposluge u Našicama. S obzirom na trenutnu inflaciju i porast cijena hrane, broj donacija za socijalnu samoposlugu je u opadanju. Stoga je ova manifestacija „Mali grad velikog srca” iznimno važna jer nam omogućuje da ponovno napunimo police socijalne samoposluge. Prikupljena sredstva neće biti usmjerena samo na rad samoposluge, već i na druge projekte, prvenstveno na Centar dobrote. Planiramo izgraditi vlastiti prostor gdje ćemo moći dalje razvijati naše ideje, projekte i aktivnosti. Ponosni smo što u manifestaciji sudjeluje velik broj udruga s našičkog i šireg područja, koje pripremaju gastroponudu i uvijek se rado odazivaju našem pozivu. Ovime potvrđujemo da smo ne samo „Mali grad velikog srca”, već i grad udruga, humanitaraca i volontera. Trenutno naša socijalna samoposluga skrbi za oko 130 obitelji s našičkog područja, uključujući i samačka kućanstva. To su ljudi koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Iako pomoć koju pružamo kroz projekt socijalne samoposluge nije dostatna da u potpunosti zadovolji njihove materijalne potrebe, ona ima važnu ulogu u sprječavanju socijalne isključenosti. Što se tiče Centra dobrote, aktivno prikupljamo sredstva i čekamo dovršetak građevinskog projekta kako bismo krenuli s radovima. Nadamo se skorom početku gradnje, možda već ove jeseni, ali ako nas uhvati zima, vjerojatno ćemo morati odgoditi za proljeće. To nam zapravo može dati više vremena za prikupljanje dodatnih sredstava, što će nam omogućiti da na proljeće obavimo više radova – rekao je Kresić naglasivši kako moramo iskazivati dobrotu svima onima koji su u potrebi, ali i svim građanima Malog grada velikog srca.

Gradonačelnik Našica, Krešimir Kašuba, istaknuo je kako Grad Našice podržava Udrugu Dar dobrote i njezinu socijalnu samoposlugu, koja kroz dugogodišnji rad postaje simbol grada i doprinosi humanitarnom karakteru zajednice.

-Grad Našice s ponosom podržava svoje udruge, a među njima se posebno ističe Udruga Dar dobrote sa svojom socijalnom samoposlugom. Nakon dugog niza godina djelovanja, ova humanitarna udruga postala je prepoznatljiv simbol našeg grada. Kroz nju je tijekom desetljeća prošao veliki broj volontera, što je izvanredan odgojni doprinos našem gradu i pokazatelj njegovog humanitarnog karaktera. Socijalna samoposluga kontinuirano radi na uključivanju potrebitih i svake godine proširuje svoj opseg usluga. Grad Našice stoji uz ovu inicijativu, i osobno se zahvaljujem predsjedniku, gospodinu Robertu Kresiću, na njegovom predanom radu. Ponosni smo što je Našice, prema mojim saznanjima, bio šesti grad u Republici Hrvatskoj koji je pokrenuo ovakvu uslugu, a prvi mali grad s ovakvim oblikom socijalne samoposluge. Sada, s pripremom dokumentacije za Centar dobrote, Udruga podiže ljestvicu još više – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba zaključivši kako će im Grad Našice i dalje pružati punu podršku.

Direktorica Turističke zajednice Ines Resler istaknula je značaj ove manifestacije za Grad Našice.

-Manifestacija „Mali grad velikog srca”, koja se ove godine održava jedanaesti put, zaista je postala jedan od najznačajnijih događaja u našem gradu. Svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, što je izvrstan pokazatelj njezine važnosti i popularnosti. Ono što ovu manifestaciju čini posebnom jest zajedništvo koje stvara – ona okuplja veliki broj udruga i organizacija iz našeg grada i okolice, pokazujući snagu volonterskog duha. S turističkog aspekta, „Mali grad velikog srca” ima višestruku vrijednost. Osim što promiče humanitarne ciljeve, ona značajno obogaćuje kulturnu i društvenu ponudu Našica. Posebno me veseli što manifestacija nudi i bogat zabavni program. Večerašnji nastup Tamburaškog sastava „Kas” zasigurno će razveseliti sve prisutne i stvoriti nezaboravnu atmosferu.” – izjavila je, između ostalog, direktorica Resler.

Uz angažman mnogobrojnih udruga, pojedinaca i organizacija koji će svojim sudjelovanjem na aktivnostima ove humanitarne manifestacije podržati rad Humanitarne udruge Dar dobrote i centralnog projekta Socijalne samoposluge Našice, ponovno će i trkači moći pokazati kako su uvijek spremni odazvati se na poziv dobra.

Tako će danas (nedjelja) početkom u 10:30 sati biti održana još jedna humanitarna utrka „Petica za socku“ gdje će svi trkači sudionici moći uz simboličnu startninu (donaciju) dati svoj doprinos radu Humanitarne udruge Dar dobrote i njenih projekata.

(nasice.com)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content