Nakon deset dana borbe za život preminuo mladić (22) koji je stradao u prometnoj nesreći između Molvi i Virja

Karlo Šmit (22), mladić iz Dinjevca, naselja na pitomačkom području, koji je teško stradao u prometnoj nesreći prije deset dana na cesti između Molvi i Virja preminuo je od zadobivenih ozljeda danas u koprivničkoj bolnici, piše Podravski. Unatoč naporima liječnika Karlo nije dobio bitku za život, a vijest o njegovoj smrti zavila je u crno cijeli Dinjevac.

Nesretni Karlo sa susjedom (23) i njegovom djevojkom (23) kobne noći vraćao se s proslave Velike Gospe u Molvama. Na cesti prema Virju njegov susjed je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste u odvodni kanal. U prometnoj nesreći Karlo je zadobio ozljede opasne po život, od kojih je danas preminuo, a njegov susjed i njegova djevojka bili su lakše ozlijeđeni.

– Dana 16. kolovoza u 3.50 sati na cesti Molve – Virje 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom virovitičke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,78 promila. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio izvan kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 22-godišnji putnik je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a vozač i putnica (23) lakše su ozlijeđeni. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen, a nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku – priopćila je nakon nesreće Policijska uprava koprivničko-križevačka.
 
Obitelji i prijatelji preminulog mladića živjeli su u nadi da će se dogoditi čudo i da će se Karlo oporaviti i nitko od njih ne može se pomiriti s činjenicom da su ga zauvijek izgubili.
 
– Huda sudbina je učinila svoje. Karlo inače nije izlazio van sa susjedom i na Veliku Gospu je htio ići u Molve, a nas nije bilo pa je otišao s njim i njegovom djevojkom. Ostali smo šokirani kada smo čuli što se dogodilo, a duboko u sebi smo se nadali da će dobiti bitku za život i da će biti sve isto kao prije kobnog petka. Iako prognoze liječnika nisu bile optimistične, mi smo živjeli u nadi da mu to nije bio posljednji izlazak – pričaju nam potreseni prijatelji preminulog mladića.
 
Pred njim je bio, dodaju oni, cijeli život i baš se spremao na odlazak u Njemačku gdje je trebao raditi i zarađivati za život.
 
– Njegovi roditelji, brat i sestra potpuno su shrvani. Deset dana su s nestrpljenjem, kao i mi, čekali svaku vijest iz bolnice, a danas je stigla ona koju nitko od nas nije htio čuti. Još uvijek se nadamo da će se odnekud pojaviti i da će biti sve isto kao i prije Velike Gospe. Teško je riječima opisati bol i prazninu koja ostaje, pogotovo u njegovoj obitelji – kažu jecajući Karlovi prijatelji.
 
(podravski.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content