MO Rezovačke Krčevine nesebično se angažirao u pomoći nakon elementarne nepogode: Pokazali veliko srce i pomogli sugrađanima u nevolji

Elementarne nepogode su prirodni fenomen koji ne bira ni mjesto ni vrijeme, a posljedice mogu biti ozbiljne. Oluje, siloviti udari vjetra, obilne kiše, tuča, poplave i ostale nepogode uzrokovani klimatskim promjenama sve su češći i na našem području usprkos relativno blagoj klimi.

A upravo to se dogodilo 13. srpnja 2023. godine kada je područje grada Virovitice u poslijepodnevnim satima pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom visokog intenziteta.

Prouzročilo je djelomičnu neprohodnost određenih gradskih prometnica zbog zadržavanja oborinske vode na kolnicima i fizičkih prepreka u vidu polomljenog drveća i granja te nanosa materijala. Velika šteta nanesena je i poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, pčelinjim zajednicama i gospodarskim, a posebice stambenim objektima.

Nevrijeme je u svom najgorem obliku pogodilo prigradsko naselje Rezovačke Krčevine, gdje je na nekoliko objekata izrazito oštetilo krovišta kuća. Zahvaljujući hitnoj intervenciji Mjesnog odbora Rezovačke Krčevine i ostalim mještanima te tvrtkama koje su pomogle, oštećeni objekti su trenutno zaštićeni kako bi se spriječilo prodiranje vode.

U suradnji s djelatnicima gradskih tvrtki i lokalnih obrta nabavljena je zaštitna folija te je postavljena na oštećene objekte već iste večeri. Nakon toga uklonjene su grane, odnosno radilo se na raščišćavanju kako bi se uklonilo sve ono što predstavlja opasnost za ljude i imovinu.

Za nesebičan rad i angažman prilikom pružanja pomoći nakon elementarne nepogode MO Krčevine ove će godine dobiti Zahvalnicu Grada Virovitice.

Drazen Seset predsjednik MO Rezovacke Krcevine

– Ponosan sam na sve stanovnike Rezovačkih Krčevina koji su pokazali da će uvijek, a posebno kada je najteže, pomoći sumještanima u nevolji. U tim trenucima na prvom mjestu bilo nam je zbrinuti ljude i njihovu imovinu. Naravno sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Grada, čiji su djelatnici odmah izašli na teren i pomogli – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Rezovačke Krčevine Dražen Šešet.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content