Međunarodni je dan pasa: Ovi četveronožni prijatelji svakodnevno nam donose radost u život

Danas, 26. kolovoza, slavimo naše četveronožne prijatelje koji nam svakodnevno unose radost u živote. Međunarodni dan pasa prilika je da se prisjetimo koliko su psi važan dio naših obitelji te da im zahvalimo na beskrajnoj ljubavi, lojalnosti i smiješnim trenucima koje donose.

Istovremeno se na današnji dan potiče ljude da otvore vrata svojeg doma i udome psa koji u skloništu ili na ulici još uvijek čeka svoj dom.

Nije tajna da se psi često nazivaju “čovjekovim najboljim prijateljem”, i to s dobrim razlogom. Psi su bića koja nas bezuvjetno vole, tješe nas u teškim trenucima, dijele s nama sreću i uvijek su tu da nas razvesele. Njihova sposobnost da prepoznaju naše emocije i odgovore na njih zaista je izvanredna. Nema ničeg ljepšeg od dolaska kući nakon dugog dana i dočeka s mahanjem repa i velikim, radosnim očima.

Psi igraju ključnu ulogu u našem društvu. Osim što su vjerni kućni ljubimci, mnogi psi su i terapeutski psi koji pomažu osobama s posebnim potrebama, psi-vodiči za slijepe osobe, psi-tragači i spasitelji koji sudjeluju u akcijama spašavanja, pa čak i psi koji rade u policiji i vojsci. Njihova sposobnost da pomognu i zaštite nas čini ih pravim herojima.

Psi su tu i da nas prate u svakodnevnim avanturama, bilo da se radi o jutarnjem trčanju, planinarenju, kampiranju ili jednostavnom istraživanju susjedstva. Njihova energija i entuzijazam su zarazni te nas često potiču da budemo aktivniji i pozitivniji.

Psi nas uče bezuvjetnoj ljubavi, strpljenju i radosti u malim stvarima. Danas, na njihov dan, pokažimo im koliko ih volimo i cijenimo.

Sretan Međunarodni dan pasa svim psima i njihovim vlasnicima.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content