Manje papirologije i troškova: Gradu Virovitici bespovratna sredstva za izradu Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana

Grad Virovitica kreće u izradu Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Virovitice, a projekt će financirati u stopostotnom iznosu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – 16.000 eura s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Projekt je prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

Razlog za izradu GUP-a je, između ostalog usklađivanje s novim Pravilnikom o prostornim planovima koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine te posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, a kojim je propisana obveza vođenja svih budućih izmjena i dopuna, kao i donošenje novih, u svim fazama izrade, kroz elektronički sustav “ePlanovi” čime se stvaraju prostorni planovi “nove generacije”. Time će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedura izrade prostornih planova općenito, ali i potaknuti smanjenje administrativnog i financijskog opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima.

Cilj projekta je odgovoriti na izazove u cjelokupnom sustavu prostornog uređenja i graditeljstva te ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja.

Uz GUP, Gradu je u travnju ove godine odobreno i svih deset prijavljenih projekata prostornih planova za izradu “ePlanova”.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content