Kruno Rohtek korisnicima virovitičkog Dnevnog boravka prezentirao čari Izraela – zemlje koja je sjecište triju glavnih svjetskih religija

U sklopu svojih redovnih aktivnosti za stalne korisnike, u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici danas (četvrtak) je održano putopisno predavanje Krune Rohteka o Izraelu.

Kruno Rohtek, koji je dosad prošao većinu europskih država te je posjetio i desetak zemalja u ostalim dijelovima svijeta, 2010. godine posjetio je Izrael.

Nakon višestoljetnog progonstva 1947. godine ponovno je formirana država Izrael. U izuzetno nenaklonjenom okruženju arapskih susjeda suvremeni Izrael uključen je u ratna zbivanja. Usprkos tome, u Izraelu se razvilo jako gospodarstvo te turizam, posebice vjerski jer je na tom malom prostoru stjecište triju glavnih svjetskih religija judaizma, kršćanstva i islama.

IMG 1042 Custom

U svom predavanju prožetom brojnim fotografskim prilozima, Kruno Rohtek iznio je glavne kulturološke, ali i povijene smjernice Izraela od antičkih relikata pa sve do muzeja holokausta Yad Vashema.

U svom idućem putopisnom predavanju u prostoru Dnevnog boravka GDCK Virovitica Kruno Rohtek će predstaviti svoje putovanje po Kubi.

(www.icv.hr, mš)

IMG 1030 Custom 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content