Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske: Donosimo raspored hodočašća i misnih slavlja

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana – Uznesenje Blažene Djevice Marije, u narodu popularnije zvano Velika Gospa, bit će i ove godine svečano obilježena u Svetištu Gospe Voćinske.

Već tradicionalno, mjesec kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske bit će prepun raznih događaja. Tako u ponedjeljak, 12. kolovoza, započinjemo “Devetnicu Gospi Voćinskoj” kroz koju će se nastojati pripraviti za Blagdan Gospe Voćinske.

Svakoga dana u 18 sati započinje pobožnost pred likom Gospe Voćinske, a kroz to vrijeme prilika je za sakrament ispovijedi. Nakon pobožnosti u 18.30 sati uslijedit će sveta misa.

Na samu svetkovinu Uznesenja BDM – Veliku Gospu, 15. kolovoza, ujedno je i “Hodočašće obitelji s brojnom djecom” i prilika za molitvu za svoju obitelji i svu djecu i mlade. Svete mise toga dana biti će u 7.30, 11 i 18.30 sati.

Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će msgr. Ivo Martinović, požeški biskup. Pred svršetak misnog slavlja, uslijedit će procesija s likom Gospe Voćinske kroz samo mjesto. Prije i za vrijeme svetih misa, svećenici će  biti na raspolaganju za sakrament svete ispovijedi. Nakon svetkovine Uznesenja BDM, nastavlja se  “Devetnica” do samog blagdana Gospe Voćinske.

Na sam blagdan Gospe Voćinske u srijedu, 21. kolovoza, u Svetište će hodočastiti vjernici Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata, ali i hodočasnici iz drugih dijelova Domovine koji se rado pridruže hodočašću.

Toga dana svete mise održat će se u 7.30 i 11 sati, a središnje misno slavlje biti će u 18,30 sati koje će predvodi msgr. Ivo Martinović, požeški biskup.

Od 17 sati započet će i duhovno-molitveni program na vanjskom oltarnom prostoru. Ujedno, kroz cijeli popodnevni dio, svećenici će hodočasnicima biti na raspolaganju za sakrament ispovijedi.

Podsjećamo, 21. kolovoza je i “Oprosni dan” u Bazilici Gospe Voćinske te svi hodočasnici koji posjete Baziliku, sudjeluju na svetoj misi, pričeste se te izmole “Vjerovanje i Oče naš” po nakani svetog Oca, mogu zadobiti potpuni oprost za sebe ili za nekog od pokojnika.

(Župa Pohoda BDM Voćin)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content