Kod Đurđevca u šumi hicem iz pištolja ustrijelio 24-godišnjaka: Protiv 41-godišnjaka podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu završilo je istragu protiv 41-godišnjaka i protiv njega je podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva, piše Podravski list. 

Riječ je o 41-godišnjem muškarcu s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji koji se u istražnom zatvoru nalazi još od veljače ove godine, a ondje je završio jer je u šumi kod đurđevačkog prigradskog naselja Mičetinac hicem iz pištolja ustrijelio 24-godišnjaka.

– Optužnicom se 41-godišnjeg okrivljenika tereti da je 21. veljače, u šumi kod mjesta Mičetinac, u blizini plinovoda iz kojeg su obojica ilegalno izvlačili plinski kondenzat, prišao vratima kombi vozila u kojem je sjedio 24-godišnjak i u njega ispalio hitac iz vatrenog oružja koji ga je pogodio u lijevu nadlakticu i vrat te ga teško ozlijedio, nakon čega je ozlijeđeni 24-godišnjak uspio pokrenuti vozilo i pobjeći – priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i dodali da je vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo njihov prijedlog i 41-godišnjaku produžilo boravak u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Slučaj zbog kojeg je 41-godišnjak optužen za pokušaj ubojstva povezan je s još jednim slučajem koji se iste noći dogodio u šumi kraj Mičetinca. Ondje su dva muškarca stara 24 i 44 godine uhvaćena u krađi plinskog kondenzata. Plastičnim crijevom priključili su se na cjevovod ilegalnim priključkom te su „izvukli“ plinski kondenzat vrijedan više od tisuću eura.

No, igrom slučaja dogodilo se da su se na istom mjestu iste večeri u šumama oko Mičetinca našle dvije skupine kriminalaca specijaliziranih za krađe plinskog kondenzata. To je neminovno moralo voditi do obračuna jer i jedna i druga skupina planirala je krasti plinski kondenzat s istog mjesta na cjevovodu, a šume kraj Mičetinca očito su se pokazale kao savršeno mjesto za takve kriminalne aktivnosti.

Tamošnje šume su izolirane od naselja u koje ne zalazi nitko osim lovaca i šumara te povremenih izletnika ili sezonski ljubitelja gljiva, pogotovo noću, kada su se i ove dvije skupine iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije bacile na zadatak. Kada je 41-godišnjak osumnjičen za pokušaj ubojstva shvatio da ga je konkurentska skupina kradljivaca plina preduhitrila, odlučio je sve to razriješiti nasiljem. Prišao je tako 41-godišnjak iz okolice Zagreba teretnom vozilu u kojem je bio 24-godišnjak iz šire okolice Bjelovara i prema njemu zapucao iz pištolja, pogodivši ga u lijevu nadlakticu i vrat.

– Iz straha za svoj život 24-godišnjak je vozilom pobjegao s mjesta događaja te je u šumskom predjelu između Šandrovca i Velikog Trojstva teretnim vozilom izletio s kolnika – priopćila je tada policija.

(podravski.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content