Javna vatrogasna postrojba grada Virovitice ustupila suhopoljskim vatrogascima alat za intervencije na prometnim nesrećama

Javna vatrogasna postrojba grada Virovitice ustupila je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Suhopolje, s kojim graniči na svom istočnom dijelu, na korištenje Holmatro hidraulični alat i Bauer kompresor, a sve u svrhu podizanja intervencijske spremnosti u intervencijama na prometnim nesrećama na području magistralnog dijela državne ceste D-2 između Virovitice i Suhopolja.

– Riječ je o opremi koja je neophodna za većinu tehničkih vatrogasnih intervencija jer su uglavnom u pitanju situacije u kojima su važne sekunde, a uz pomoć te opreme će se smanjiti vrijeme djelovanja i tako će biti spašeni neprocjenjivi ljudski životi. Ipak, nadamo se da će spomenuta oprema biti što manje u uporabi – istaknuo je zamjenik zapovjednika JVP Virovitica Boris Tomšić.

Foto 2 16

Zapovjednik DVD-a Suhopolje Igor Gotal zahvalio se na ostvarenoj dobroj suradnji i pomoći te naglasio kako je ovom opremom podignuta razina intervencijske spremnosti, a samim time i sigurnost građana.

Današnjoj (utorak) primopredaji nazočni su bili zapovjednik DVD-a Suhopolje Igor Gotal, vatrogasac DVD-a Suhopolje Mirko Solar, vatrogasac-vozač JVP Virovitica Renato Galović i zamjenik zapovjednika JVP Virovitica Boris Tomšić.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content