Ivona Andrašić Presečan iz Bušetine dobitnica je Javnog priznanja VPŽ za razvoj poljoprivrede: Majka, domaćica, ratarica i čuvarica kulturne baštine pokazuje kako se trudom može uspjeti u poslu

Kada se tih travanjskih dana u Hotelu Le Meridien Lav u Podstrani prolomio pljesak, bilo je jasno kako je prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista u natjecanju koje se provodi već devet godina najbolja poljoprivrednica Hrvatske Ivona Andrašić Presečan iz Bušetine.

Ona je majka, domaćica, poljoprivrednica, vjernica, njegovateljica kulturne baštine svoga kraja… Njezin trud i rad prepoznala je prije svega njezina obitelj, suprug Matija, roditelji i prijatelji, ali i cijela zajednica u koju je aktivno uključena, kao i Virovitičko-podravska županija koja joj ove godine dodjeljuje priznanje za razvoj poljoprivrede.

– Kao ženi koja vodi poljoprivredno gospodarstvo iznimna mi je čast biti dobitnica javnog priznanja Virovitičko-podravske županije. Puno truda i ljubavi ulažem sa svojom obitelji u ovaj posao, a ova nagrada veliki mi je poticaj i motivacija nastaviti dalje kako bismo bili što bolji na tržištu te kako bismo pokazali da se može uspjeti u ovom poslu – rekla je Ivona.
Ona je supruga i majka dvoje djece, Tea i Leone, vlasnica je obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji je naslijedila od oca.

Bavi se povrtlarstvom i uzgojem žitarica. Njen OPG ima oko 30 hektara zemlje kako u plasteničkoj, tako i na vanjskoj proizvodnji. Ova vrijedna seoska žena brine se i za očuvanje tradicije i običaja svoga kraja kao aktivna članica Udruge „Škrinja Bušetina“ i crkvenoga zbora. Njen poslovni moto glasi: „Sve što s obitelji radim, radim sa srcem jer je miris polja ono što me svaki dan pokreće.“

(www.icv.hr, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content