I ove godine paljenjem svijeća URT “Nexe Team” Našice odao počast “Vitezovima Dalja”

U organizaciji URT “Nexe Teama” Našice te uz potporu obitelji poginulih branitelja Dalja, Hrvatske vojske, Osječko-baranjske županije, Grada Našica te drugih institucija, a u znak na sjećanja 39 ubijenih branitelja u Dalju i ove će se godine održati 7. memorijalna utrka “Vitezovi Dalja”.

Već tradicionalno uoči utrke, ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” u Našicama Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” i sudionici utrke, s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom i direktoricom Turističke zajednice grada Našica Ines Resler, zapalili su svijeće i odali počast poginulim braniteljima.

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team” Tomislav Gall obratio se nazočnima te rekao kako je vrlo zadovoljan odzivom trkača za ovu memorijalnu utrku.

– Ovo nam je već sedma utrka koju trčimo s velikim ponosom i dubokim poštovanjem, a ovo nam je prva utrka koju smo organizirali kao Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice. Ovu utrku smo organizirali u čast 39 poginulih hrvatskih branitelja u Dalju, koji su 1. kolovoza 1991. mučki ubijeni. Naša udruga smatra kako se zbog žrtava koje je Dalj podnio tijekom Domovinskog ovaj događaj nikada ne smije zaboraviti, a ova posebna utrka posvećena je njegovim Vitezovima – izjavio je predsjednik Tomislav Gall.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Ines pozdravili su sve nazočne, a gradonačelnik je također naglasio nastavak dobre suradnju s Udrugom rekreativnog trčanja “Nexe Team”.

– Po redu je ovo 7. memorijalna utrka “Vitezovi Dalja” koju je organizirala Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” i zahvaljujem im se u ime Grada Našica na odavanju počasti. Prije 33 godine muški je ubijeno 39 hrvatskih branitelja u Policijskoj postaji Dalj. Našičkim se trkačima zahvaljujem na promicanju istine o Domovinskom ratu, a naglasio bih kako smo ponosni na naše udruge proistekle iz Domovinskog rata koje djeluju na području Našica. Ovaj događaj iz naše prošlosti ne smijemo zaboraviti jer se moramo kretati prema jednoj sigurnijoj i ljepšoj budućnosti – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata općine Sunja Ivica Mikulić rekao je kako su došli podržati ovaj memorijal i odati počast obiteljima poginulih Vitezova.

-Mi smo im neizmjerno zahvalini što su svoje živote dali da bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj – zaključio je Mikulić.

(www.icv.hr, ak, foto: Siniša Kulišić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content