Hrvatski duhani započeli s otkupom duhana, a očekuju otprilike 4.500 tona duhana, 35 posto više nego godinu prije

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT grupe, započeli su ovog tjedna s otkupom ovogodišnje berbe duhana.

S ovogodišnjih 2.106 hektara pod duhanom, što je 19 posto više zasađenih površina pod duhanom pod ugovorom s Hrvatskim duhanima u odnosu na prethodnu godinu, u tvrtki očekuju kvalitetan duhan i prinos. Ukupno se očekuje otkupiti preko 4.500 tona duhana, što je gotovo 35% više u odnosu na godinu ranije.

Hrvatski duhani 2

Otkup će biti organiziran na četiri lokacije – u Virovitici, Pitomači, Kutjevu i Gornjem Miholjcu. Hrvatski duhani su u dogovoru s proizvođačima dodatno povećali otkupne cijene po klasama, povrh porasta prosječne otkupne cijene od preko 50 posto u posljednje dvije godine.

-Ova proizvodna sezona će se pamtiti po dobrom, jer smo ušli u ugovaranje s velikim povjerenjem i interesom proizvođača, ugovorili smo veću proizvodnju s postojećim proizvođačima, a privukli smo i nove proizvođače, a cijela godina je unatoč zahtjevnim vremenskim prilikama prošla zadovoljavajuće, s dobrim prinosima i kvalitetom duhana. Kao što smo prezentirali brigu za proizvođače i njihovu profitabilnost u teškim godinama energetske krize i ekstremnih šteta zbog vremenskih nepogoda, tako ćemo i sada, u ovoj dobroj godini, nastaviti pokazivati da nam je važno osigurati što kvalitetnije uvjete proizvodnje duhana u Hrvatskoj – izjavila je Aleksandra Grigić, predsjednica Uprave Hrvatskih duhana.

Hrvatski duhani svojim proizvođačima jamče siguran otkup svih proizvedenih količina duhana, financijsko praćenje i podršku agronoma kroz sve faze proizvodnje, poticanje investicija u povećanje produktivnosti proizvodnje, a uz fokus na održivost proizvođača osiguravaju proizvođačima kvalitetne uvjete proizvodnje i sigurnost.

(Hrvatski duhani)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content