”Glasnici istine” po 10. put organizirali i istrčali memorijalni maraton ”Čavoglave-Knin”

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO ”Oluja”, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, po deseti put je organizirala memorijalni maraton “Čavoglave-Knin”.

Uz članove Udruge ”Glasnici istine” Maria Kovača, Željka Lukačevića, Roberta Knapića, Josipa Bukovca, Ivanu Novaku, počasnog člana Duška Štrbca te predsjednika udruge Pavu Tutenova, na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji ”Glasnika istine” Marin i Pjera Šušnjar iz Splita, Željko Birkić, Ivan Pikunić i Željko Števanja iz Filip i Jakova, Marijo Soldo i David Naletilić iz Širokog Brijega, te Srečko Zaplatić iz Gornje Gračenice.

Na samom startu u Čavoglavama, ispred crkve Hrvatskih mučenika, ”Glasnike istine” i prijatelje na put prema Kninu ispratili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ”VBR” Željko Straka, Ozren Rastija i Mato Bubaš, predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i vođa biciklističke ekipe ”VBR”, koji su od 2. do 4. kolovoza izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim redovima su bila i dva ”Glasnika istine”, Pavo Tutenov i Mario Kovač.

Na ciljnom odredištu u Kninu, na gradskom trgu ispred spomen obilježja, sudionike ovog memorijalnog maratona, uz članove biciklističke ekipe ”VBR”, pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 29. obljetnice VRO ”Oluja”, među kojima i poveći broj Slatinčana i Virovitičana, članova braniteljskih udruga s područja Virovitičko-podravske županije te Zlatan Bašić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Glasnici istine upućuju zahvalnost Ministarstvu hrvatskih branitelja, MORH-u, Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe ”VBR”, te svima koji su im na bilo koji način iskazali podršku i pomogli u organizaciji.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine, foto: I. Novak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content