GDCK Virovitica odobren projekt „Posrednik u lancu doniranja hrane na području Virovitičko-podravske županije“

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva donijelo je Odluku o financiranju kojom su Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica dodijeljena bespovratna sredstva za financiranje projekta „Posrednik u lancu doniranja hrane na području Virovitičko-podravske županije“. Projekt je prijavljen na Drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Ulaganje Cl.5.R4-llinfrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane“, referentne oznake: NPOO.Cl.5.R4-I1.02, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Ukupan iznos odobrenih bespovratnih sredstva iznosi 26.478,09 eura.

IMG 9760 Custom
Foto: GDCK Virovitica

Provedbom projekta ojačat će se infrastrukturni kapaciteti posrednika u lancu doniranja hrane na području Virovitičko-podravske županije. Cilj projekta je poboljšati i unaprijediti postojeće infrastrukturno stanje, a ciljana skupina projekta su krajnji korisnici pučke kuhinje kojima su nužno potrebni obroci pripremljeni doniranim namirnicama iz sustava banke hrane unutar pučke kuhinje.

U svrhu uspješne provedbe opremit će se prostor pučke kuhinje s namještajem, uređajima za čuvanje hrane (rashladne vitrine i zamrzivači), konvektomat i električni rezač povrća. Opremanje podrazumijeva i nužne popravke kao što je bojanje zidova, keramičarske radove i postavljanje pregradnih vrata. U sklopu projekta provesti će se i aktivnosti informiranja potencijalnih donatora o sve većem broju krajnjih korisnika koji su u potrebi.

Razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci te će započeti svečanim potpisivanjem Ugovora, koji će se održati 10. rujna 2024. godine u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Projekt je pripremljen i prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

 

(GDCK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content