DANI OPĆINE SUHOPOLJE 2024. Otvorena tradicionalna izložba Gordane Čurik i članova Likovnog kluba “Paleta”

U sklopu proslave Dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe jučer (utorak)  je u prostorijama Likovnog kluba “Paleta” u Suhopolju otvorena izložba Gordane Čurik i članova Likovnog kluba. 

Izložba je to koja se tradicionalno održava u sklopu proslave Dana općine Suhopolje koju Gordana izlaže već više od 20 godina, a po osnutku Likovnog kluba priključili su joj se i članovi.

-Povodom dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe tradicionalno smo organizirali izložbu. Dugo godina sam ja sama izlagala, a kada se klub osnovao to sada radimo zajedno. Nije tematska izložba, a i mi smo klub koji ima raznolike profile likovnosti, a posjetitelj mogu vidjeti razne radove od članova kluba od akrila, ulja na platnu, nakita kojeg radi Anja Brabec, umjetničke fotografije Ivana Vrbanića, fotografije jedne mlade kozmetičarke i vizažistice, Vesna Matovina radi slike od tekstila, Ljiljana Ilijaš koja slika već dugi niz godina i naši doajeni Tugomila Reder i Veronika Brabec – govori nam Gordana Čurik, predsjednika LK “Paleta” Suhopolje koja i na ovogodišnjoj izložbi je izložila svojih 50-ak radova.

Važnost Likovnog kluba za općinu Suhopolje, koji je ovom izložbom proslavio i 20 godina postojanja, istaknuo je načelnik Goran Doležal.

-Zahvaljujem svim izlagačima koji svake godine u povodu Dana općine Suhopolje izlože svoje radove i pokažu svoj talent. Tako oplemenjujemo i obogaćujemo naš kulturno-umjetnički život na području naše općine. Likovni klub na čelu s Gordanom kroz cijelu godinu su aktivni i rade kroz razno razne radionice. Mi smo uvijek potpora i tako će ostati i nadalje – rekao je načelnik Doležal te im čestitao 20. rođendan.

Izložba će biti otvorena u prostorijama Likovnog kluba u Suhopolju do 9. rujna.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content