DANI OPĆINE SUHOPOLJE 2024. Folkloraši Suhopolja i Dugog Sela pjesmom i plesom počastili publiku

U okviru proslave Dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe, glazbenu čestitku svim žiteljima uputili su večeras (nedjelja) folkloraši, na Folklornoj večeri koja je održana u dvorištu Restorana Park, uz Dvorac Janković. 

Folklornu večer organizirala je Kulturno-umjetnička udruga Suhopolje koja se predstavila pjesmom i plesom te tradicionalnim igrama na pozornici, u sve tri sekcije, odnosno sa svih svojih tridesetak članova, a koje vodi Snježana Šantavec.

Uz domaćine, pjesme Slavonije izveli su i članovi Kulturno-umjetničkog društva “Dugo Selo”, iz Dugog Sela Lukačkog, koje broji pedesetak članova i koje djeluje kroz dječju i odraslu sekciju te dječju tamburašku sekciju. 

-Večeras smo kroz nastupe željeli publici dočarati svoju ljubav prema mjestu, zavičaju, narodu, kroz njegovanje tradicionalnog i izvornog pjevanja i plesove. Naša društva prikupljaju i čuvaju i narodne nošnje, kao i stare predmete koji su vezani uz povijest naših mjesta, kako bismo našu kulturnu baštinu sačuvali od zaborava. 

Volimo se referirati na riječi jedne pjesme, da nije sretan onaj tko puno ima, već onaj tko malo treba, a našim nastupima željeli smo pokazati kako i nama ne treba puno, već samo topla riječ, osmijeh, igra i ples, da se udruge održe i da aktivno sudjelujemo u svim manifestacijama – rekla je voditeljica Snježana Šantavec. 

Publika koja je uživala u nastupima dobit će priliku vidjeti i veći broj društava i glazbenih točki u listopadu, za kada Udruga priprema veliku, 13. smotru folklora “Golubica bijela”, u okviru obilježavanja blagdana sv. Terezije. 

Rad udruga koje na poseban način promiču povijest, kulturu i ljepote svog kraja pohvalio je i načelnik Goran Doležal koji je zajedno s publikom pljeskom nagradio sve izvođače. 

(www.icv.hr, mlo) 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content