COOR Virovitica djeluje punih 30 godina: Djeci i odraslima omogućuju suvremen pristup obrazovanju i rehabilitaciji te im osiguravaju samostalnost i integraciju u zajednici

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (COOR) dobitnik je Zahvalnice Grada Virovitice za tri desetljeća predanog rada i doprinosa zajednici. Ova ustanova pruža usluge širokom spektru korisnika, uključujući djecu vrtićke dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce te odrasle osobe starije od 21 godine.

COOR je kao samostalna osnovna škola započeo s radom u školskoj godini 1993./94., nakon što je prethodno funkcionirao kao Posebni programi Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Godine 2010. Centar je službeno registriran kao COOR, s dodatkom programa poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine. Od 2019. godine Centar djeluje u novoj, suvremeno opremljenoj zgradi izgrađenoj kroz projekt vrijedan više od 83 milijuna kuna.

Projekt je realiziran uz financijsku podršku Grada Virovitice, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nova zgrada omogućila je ne samo pokretanje dječjeg vrtića, već i pružanje raznovrsnih socijalnih usluga po kojima je centar prepoznat u društvu.

OSTVARITI PUNI POTENCIJAL

Kroz suvremeni multidisciplinarni pristup i timski rad COOR danas pruža djeci i osobama s teškoćama visokokvalitetan odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, s ciljem njihove što veće samostalnosti i integracije u zajednicu. Otvorenom i poticajnom atmosferom te suradnjom Centar pomaže svakom korisniku i njegovoj obitelji da ostvari svoj puni potencijal i osigura svoje mjesto u društvu.

Upisno područje Centra obuhvaća cijelu Virovitičko-podravsku županiju, a broj korisnika kontinuirano raste. U novoj pedagoškoj i školskoj godini Centar će pohađati 15 vrtićaraca i 17 srednjoškolaca, uz povećan broj osnovnoškolskih učenika.

Ravnateljica Stanislava Đurčević ističe kako im je Zahvalnica Grada velika čast i poticaj za daljnji razvoj suvremenih pristupa radu s djecom s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima, kao i svim odraslim osobama s teškoćama.

– U našem radu nastojimo uključiti što veći broj obitelji, a za to nam je ključna podrška lokalne i šire zajednice. Važno nam je da nas javnost prepozna kao stručnu podršku za djecu i odrasle s teškoćama. Zahvalni smo na ovoj časti koju nam je ukazao Grad Virovitica, s kojim imamo izvrsnu suradnju. Nakon 30 godina rada najesen nas očekuju novi kurikulumi, što predstavlja značajan iskorak u poboljšanju kvalitete nastave i cjelokupnog programa. Zahvalnica nam potvrđuje da smo na dobrom putu te da ćemo zajedno s Gradom Viroviticom i lokalnom zajednicom nastaviti raditi na stvaranju optimalnih uvjeta za djecu i odrasle s teškoćama – zaključuje Đurčević.

(www.icv.hr, mlo, foto: COOR Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content