Četiri projekta s područja Virovitičko-podravske županije u finalu izbora za najbolji EU projekt

Petu godinu zaredom Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, provodi izbor za najbolji europski projekt.

U finalu ovogodišnjeg izbora za najbolji EU projekt su četiri projekta s područja Virovitičko-podravske županije: 

  • Projekt druge faze navodnjavanja Kapinci-Vaška u kategoriji Doprinos poduzetništvu
  • Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje predložen je projekt u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
  • Potrubi za knjigu projekt u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama
  • Sustav javnog navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac u kategoriji Doprinos poduzetništvu

U Jutarnjem listu i na portalu Župan.hr su objavljene priče o svakom finalnom projektu, a na kraju će i publika moći glasati za onaj za koji smatra da zaslužuje titulu najboljeg.

Konačnu odluku o pobjedniku donosi žiri koji konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata s najuspješnijim projektima i to u pet različitih kategorija: Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu te Izbor projekta po glasanju građana.

Proglašenje pobjednika i glavna dodjela nagrada za najbolje projekte EU bit će organizirana krajem rujna ili početkom listopada 2024. godine.

(www.icv.hr)

Skip to content