AMKK „COBRA“ obilježava 60 godina kontinuiranog rada: U posljednjih desetak godina “Cobra” osvojila brojne naslove državnih prvaka

Prva utrka kartinga u Virovitici spominje se još davne 1963. godine i kao takva zauvijek je ostala upisana kao godina početka bavljenja karting sportom u našem gradu. Karting tako postaje jedan od vodećih sportova u gradu koji okuplja brojne zaljubljenike u „miris oktana“ djelujući pod okriljem Auto kluba Virovitica.

Kao i kod većine ostalih sportova, početkom devedesetih zbog Domovinskog rata u virovitičkom kartingu dolazi do kratkotrajne stanke, a završetkom rata ponovno na scenu stupa AK Virovitica na čelu s tajnikom i zaposlenicima u autoškoli AK Virovitica kod kojih se rodila želja za ponovnim buđenjem sportske sekcije u AK Virovitica.

Auto rally ponovno je probudio iskru za vraćanje kartinga u grad pa se počela razvijati ideja o osnivanju potpuno novog i neovisnog kluba koji bi se bavio karting sportom. Od tog dana, dana osnivanja, karting u Virovitici piše jednu novu povijest te bilježi najveću progresiju otkad se taj sport spominje na ovim prostorima.

Krajem svibnja 2008. godine klub je organizirao prvi karting događaj na poligonu AK Virovitice pod nazivom „Karting Open day“ na koji su svi mogli doći i okušati se u vožnji kartingom potpuno besplatno. Taj događaj, kao i kupovina prvih klupskih kartinga, bili su okidač za sve ostalo što je slijedilo.

Prve utrke PH u karting sportu u Virovitici vozile su se 2009. godine na novoj stazi, a Virovitičani postaju najbrojniji sudionici na startnim rešetkama diljem Hrvatske na kojima se uvijek vijorila zastava našega grada.

JEDAN OD NAJTROFEJNIJIH KLUBOVA

Te godine klub u poretku osvaja 5. mjesto i dobiva plaketu HAKS-a za najbolju organizaciju karting natjecanja za 2009. godinu. Sljedeće godine, sa skoro istim brojem vozača, klub ozbiljno počinje konkurirati u višim klasama te na kraju sezone osvaja 3. mjesto u poretku klubova. Ponovno osvaja plaketu HAKS-a za najboljeg organizatora karting natjecanja u sezoni.

U 2011. godini AMKK „Cobra“ Virovitica u klupskom poretku postaje juniorski prvak Hrvatske te viceprvak u seniorskom poretku i treći put zaredom osvaja plaketu za najboljeg organizatora te od Hrvatskog auto i karting saveza dobiva jednu od najprestižnijih nagrada koje postoje u karting sportu – Zlatnu plaketu za treći uzastopni osvojeni naslov za najboljeg organizatora karting natjecanja.

Velikim mukotrpnim radom i odricanjem neki članovi iz virovitičkih Cobre godinama su članovi Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza, a jedan od njih je na najvišoj sportskoj funkciji na državnoj razini.

– Nagrada koju ove godine dobivamo nam puno znači iz više razloga. Prvi i najveći je što se kontinuitet karting sporta u našem gradu održao 60 godina, na čemu nam mogu pozavidjeti puno veće sredine. Najveća ekspanzija karting sporta u Virovitici bilježi se od osnutka AMKK „Cobra“ iz Virovitice koja je u posljednjih desetak godina donijela nebrojene naslove državnih prvaka u karting sportu i tako postala jedan od najtrofejnijih virovitičkih sportskih klubova. Tim putem želimo nastaviti i dalje – rekao nam je predsjednik AMKK „Cobra“ Mario Moslavac.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content