Zubar dvije godine ljudima naplaćivao popravak zuba, ali bez računa: U kartone pacijenata upisivao i lažne podatke

Osječka policija priopćila je da je zubar u Našicama godinama popravljao ljudima zube bez računa. Zbog toga je pričinio materijalnu štetu u iznosu od gotovo 24.000 eura – prenosi Večernji list.

-U vremenu od 1. siječnja 2021. godine do 16. veljače 2023. godine u ordinaciji na širem području Našica, 33-godišnji liječnik dentalne medicine je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za vrijeme radnog vremena obavio više dentalnih usluga koje je naplaćivao u gotovini ne izdavši račun, čime je počinio kazneno djelo ‘Pronevjera’.

Ukupna materijalna šteta iznosi više od 23.750 eura. Također je utvrđeno da je 33-godišnji liječnik počinio kazneno djelo ‘Krivotvorenja službene ili poslovne isprave’ na način da je u dentalne kartone pacijenata unosio neistinite podatke o obavljenim dentalnim uslugama te sačinio više neistinitih potvrda i obračuna za naplatu koje je ovjerio svojim potpisom i pečatom. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku – izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content