Virovitičko-podravska županija sudjeluje na 26. “Jeseni u Lici” te osigurava besplatan prostor za svoje izlagače

Jedna od najpoznatijih manifestacija koja se održava u Lici, 26. Izložba tradicijskih proizvoda “Jesen u Lici” ove godine održava se od 4. do 6. listopada, na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

“Jesen u Lici” kroz spoj tradicije, kulture i autentične gastronomije, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja te pridonosi umjetničkom doživljaju Like kao destinacije bogate i diverzificirane turističke i gospodarske ponude. Očekuje se da će manifestacija ove godine okupiti preko 350 izlagača iz cijele RH i susjednih država, koji će predstaviti proizvode visoke kvalitete karakteristične za područje iz kojeg dolaze.

Manifestaciju će upotpuniti ocjenjivanje sira, meda i rakije, prezentacije starih zanata, izložbe etnografskih zbirki, izložba ličke ovce pramenke, autohtonog goveda buša i konja hrvatski hladnokrvnjak, hrvatski posavac, izložba poljoprivredne mehanizacije te od prošle godine održava se glazbeni festival Lika Fest i brojna druga događanja.

Namjera organizatora Izložbe je prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj te promovirati, kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda.

– Ovim putem želimo istaknuti da će Virovitičko-podravska županija svojim izlagačima osigurati besplatan izlagački prostor, i stoga pozivamo sve zainteresirane gospodarske subjekte da se prijave i predstave svoje proizvode u Gospiću, ostvare nove kontakte i otvore si nove mogućnosti – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Svi zainteresirani gospodarski subjekti koji se žele predstaviti na izložbi trebaju popuniti prijavni obrazac za sajam te se, najkasnije do 16. kolovoza 2024. godine, javiti u Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu na tel: 638-140 ili na e-mail: [email protected]

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content