Virovitičke mažoretkinje sutra putuju u Češku na Europsko prvenstvo u mažoret sportu

Virovitičke mažoretkinje sutra (utorak) putuju na Europsko prvenstvo u mažoret sportu koje će se održati u Češkoj, Liberec od 4. do 7. srpnja u organizaciji Czech Majorettes (CMA) i Majorette Sport World Federation (MWF).

Predstavit će svoj klub, Grad i Županiju, Savez mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te Lijepu našu u najboljem svjetlu i to s ukupno 12 koreografija u sva 3 dobna uzrasta.

Vrijedno i marljivo su se pripremale tijekom cijele godine, a zadnjih mjesec dana su odradile intenzivne pripreme kako bi koreografije uvježbale do najsitnijih detalja. 

Virovitičke kadetkinje su na Državnom turniru osvojile zlata u svim natjecateljskim kategorijama te će se sa zlatnim koreografijama natjecati na Europskom prvenstvu i to u kategorijama: solo pom pon Ema Malčec, trio pom pon Ema Malčec, Kim Resler i Elena Mrmoš te mini formacije mix i pom pon Ema Malčec, Kim Resler, Elena Mrmoš, Lana Nađaković, Leona i Elena Viljevac.

Juniorke su državne viceprvakinje te će se predstaviti u kategorijama: trio pom pon Karla Nađaković, Amber Maria Đanić i Mia Klarić, mini formacija pom pon i mix Karla Nađaković, Amber Maria Đanić, Mia Klarić, Ester Vadoc, Mia Prevolnik i Elena Lovrenc.

Seniorke su na Državnom turniru osvojile bronce te će se natjecati u kategorijama: trio pom pon Lana Malčec, Vanessa Maurović i Manuela Kucljak, mini formacije baton flag i mix Lana Malčec, Vanessa Maurović, Manuela Kucljak, Nikolina Kojić.

Zadnji dan Europskog prvenstva, Virovitičke mažoretkinje predstavit će se u velikim formacijama te tako otplesati zlatnu koreografiji s Državnog turnira u kategoriji juniora – velika formacija pom pon Avatar te seniori velika formacija mix zajedno s Garešničkim mažoretkinjama.

Na putu do Libereca, posjetit će bajkoviti Prag te odraditi zadnji trening prije početka prvenstva.

Europsko prvenstvo ćete moći pratiti uživo preko live streama koji će biti objavljen na službenim stranicama kluba, Saveza i Majorette Sport World Federation (MWF).

– Izuzetno sam ponosna na svaku članicu te vjerujem da će u Češkoj opet pokazati ono najbolje od sebe. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji odlaska djece na Europsko prvenstvo – Gradu Virovitici, Virovitičko-podravskoj županiji i drugim sponzorima. Navijajte za Virovitičke mažoretkinje i poželimo im sreću na Europskom prvenstvu – poručila je trenerica N. Kranjec.

(icv.hr, nk)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content