Uskoro početak radova na rekonstrukciji nogostupa i uređenju pješačkih prijelaza u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici

Ovih je dana u Gradu Virovitici potpisan još jedan ugovor o izvođenju radova. Uz sanaciju i modernizaciju ulica i nogostupa te sanaciju pješačkih staza u ulicama Junija Palmotića i Pavla Radića, gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je i ugovor za radove na sanaciji opasnog mjesta, odnosno za prometno uređenje u Ulici Zbora narodne garde.

Početak radova očekuje se u kolovozu, a izvode ih Ceste d.d. Bjelovar.

Ovim projektom Grad nastavlja raditi na prometnim rješenjima kako bi se dodatno povećala sigurnost u prometu na frekventnim mjestima, osobito u središtu grada.

Kroz projekt će se rekonstruirati nogostup s obje strane ulice, od pruge do kružnog toka te će se semaforizirati pješački prijelaz kod Tehničke škole Virovitica.

Navedena zona je vrlo frekventna s obzirom na tim dijelom prolazi najviše djece s područja cijeloga grada, ali i okolice radi javnog prijevoza, a u blizini se nalaze i srednje škole, sportske dvorane te sportski tereni.

Povećanje prometne sigurnosti u Ulici Zbora narodne garde omogućit će se dodatnim osiguranjem pješačkog prijelaza s pozivnim semaforskim uređajem s radarskim mjeračem i pokazivačem brzine koji ima mogućnost promjene u crveno svjetlo na semaforu ako je izmjerena brzina veća od dopuštene u naseljenom mjestu. Rad semaforskog uređaja predviđa se ovisno o najavi pješaka putem tipkala i vozila čiju brzinu kretanja registrira radarski mjerač brzine.

Vrijednost radova je oko 345.000 eura, a projekt se sufinancira kroz Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content