U Slatini provedena rekordna akcija darivanja krvi: Prikupljeno 90 doza

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina danas je u svojim prostorima organiziralo 13. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa slatinskog područja.

Ovoj akciji se odazvao 101 darivatelj, od kojih je krv dalo 72 muškarca i 18 žena, a iz zdravstvenih razloga odbijeno je 11 osoba. Krv je ukupno ove godine dalo 536 osoba, od kojih 429 muškarca i 107 žena.

U današnjoj akciji prvi put krv su darovale četiri osobe: Vlatka Matoković i Marjana Horvat iz Slatine, te Ivana Medved iz Kozica i Slaven Tomić iz Lukavca.

– Svim darivateljicama i darivateljima koji su se danas odazvali na akciju od srca zahvaljujemo, a Vlatki, Marijanu, Ivani i Slavenu čestitamo na prvoj darovanoj ”kapljici” krvi. Ovih dana zauvijek nas je napustio dugogodišnji darivatelj krvi Damir Žubrinić Turčin iz Slatine, koji je krv darovao 107 puta. Velika mu hvala za veliku humanost i nesebični doprinos zajednici u kojoj je živio. Svojoj obitelji on je prenio ljubav za dobrovoljno darivanje krvi, unuci Teuti Bšićan, koja hrabro kroči njegovim stopama- rekao je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić te se zahvalio i medijima koji su pojačanom promidžbom privukli nove te veći broj dosadašnjih darivatelja, a koji su na jako vruć srpanjski dan pristupili akciji.

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području četiri slavonske županije.

(www.icv.hr, adf, CK Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content