U petak, 26. srpnja prva vožnja turističkog vlakića u Orahovici: Prijevoz putnika na izletište Jezero besplatan

Turistički vlakić koji je u rujnu 2023. godine u Orahovicu stigao u sklopu najvećeg gradskog projekta “Jezero – Hercegovac – Ružica grad” sutra (petak) će s početkom u 10:00 sati odraditi svoju prvu vožnju koja kreće s Orahovačkog kolodvora. Vlakić je namijenjen za prijevoz putnika na izletište Jezero, a prijevoz je za sve besplatan.

Električni turistički vlakić s vagonima i lokomotivom jedna je od najvećih atrakcija spomenutog projekta, u sklopu kojeg je nabavljen i niz druge opreme.

-Najveći cilj je upoznavanje Orahovice jer u oba vagona ima zvučnik, tako da turistički vodič iz lokomotive može pričati o našem lijepom gradu. Zato i ima nazivnik turistički i vjerujem da će dodatno pojačati promociju turizma našeg grada te obogatiti sadržaje u istom. Bit će prava atrakcija za sve koji budu posjećivali Orahovačko jezero i Orahovicu – poručio je gradonačelnik Saša Rister.

U slučaju najavljenih loših vremenskih uvjeta vlak neće voziti, a građani će o tome biti pravovremeno obaviješteni. U nastavku donosimo kompletan raspored vožnje…

(www.icv.hr, foto: V. Grgurić)

Foto 1 6 Foto 2 6 Foto 3 3 Foto 4 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content