U Orahovici uhićen alkoholizirani 32-godišnji vozač recidivist: Upravljao teretnim vozilom s 1,40 promila

U srijedu, 3. srpnja, pola sata nakon ponoći, u redovnom nadzoru prometa policijska ophodnja Policijske postaje Orahovica zaustavila je teretno vozilo kojim je upravljao 32-godišnji vozač. Izvršenim alkotestiranjem kod njega je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,40 g/kg, a izvršenim provjerama je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, priopćila je danas (četvrtak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Kako je ovaj vozač ove godine već zatečen da upravlja vozilom s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu većom od 1,50 g/kg, utvrđeno je da se radi o povratniku u počinjenju najtežih prekršaja, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

Zbog počinjenja ova dva teška prekršaja vozaču slijedi novčana kazna od najmanje 1.980 eura, a po pravomoćnosti ovog rješenja, zbog prikupljenih više od 12 negativnih prekršajnih bodova, bit će mu doneseno rješenje o ukidanju i oduzimanju vozačke dozvole, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content