U ljetnom upisnom roku u srednje škole na području VPŽ upisano 743 učenika: Povećan interes za strukovna i majstorska zanimanja

U ljetnom upisnom roku u srednje škole Virovitičko-podravske županije upisano je 743 učenika, a slobodno je ostalo 127 mjesta. Sva mjesta popunjena su jedino u Tehničkoj školi Virovitica i Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici.

U Tehničku školu upisano je 112 učenika (drvodjeljski tehničar dizajner, elektrotehničar, medicinska sestra opće njege, tehničar za mehatroniku, šumarski tehničar), dok je u Katoličkoj gimnaziji upisano 24 učenika i kod njih za jesen više nama slobodnih mjesta.

Ove godine bilježi se povećan interes za strukovna i majstorska zanimanja, koja su u pojedinim školama potpuno popunjena. Primjerice, više nema slobodnih mjesta za frizera i kozmetičara… Krenimo redom.

U Glazbenoj školi “Jan Vlašimsky” ostalo je još 18 slobodnih mjesta. COOR Virovitica imao je na raspolaganju 12, a upisao je devet učenika. U Srednjoj školi Stjepana Ivšića Orahovica ostalo je nepopunjeno samo šest mjesta u Općoj gimnaziji. U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini samo je osam otvorenih mjesta (četiri za kuhara, dva krojača, te po jedan stolar i pomoćni krojač).

Samo sedam mjesta ostalo je u Srednjoj školi Marka Marulića (pet u gimnaziji i dva za agroturističkog tehničara). Srednja škola Stjepana Sulimanca u ljetnom roku ima najviše neupisanih učenika, njih 49. Ostalo je 14 slobodnih mjesta za – farmaceutskog tehničara, 12 mehaničara poljoprivredne mehanizacije, devet agroturističkih tehničara, sedam upravnih referenata, petero kuhara i dva konobara.

Gimnazija Petra Preradovića ima slobodnih petero mjesto u jezičnoj gimnaziji. Industrijsko-obrtnička škola Virovitica je upisala 94, a slobodno je 26 mjesta (stolar 7, CNC operater 6, cvjećar 4, elektromehaničar, vodoinstalater, autolimar po 3).
U Strukovnoj školi je slobodno samo 5 od 100 mjesta (tri za konobara i dva slastičara).

(www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content