U Đurđevcu uskoro kreću radovi na izgradnji Centra za starije osobe: Osigurane usluge za gotovo 400 korisnika

Uskoro kreću radovi na najvećem socijalnom projektu Grada Đurđevca i đurđevačke Podravine, Izgradnja i opremanje Centra za starije osobe Đurđevac u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i susjednim općinama.

Naime, jučer su na 17. sjednici Gradskog vijeća gradski vijećnici dali suglasnost gradonačelniku Grada Đurđevca za prihvaćanje ponude građevinske tvrtke Tekton construction d.o.o. iz Svete Nedelje.

Temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave, od četiri pristigla domaća i strana ponuditelja, njihova je ponuda utvrđena kao najpovoljnija te se uskoro očekuje potpis ugovora o izvođenju radova, a nakon toga i sam početak radova.

Bespovratna sredstva za provedbu ovog velikog i važnog projekta osigurana su iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, uz potporu Grada Đurđevca i dodatnih modela financiranja i sredstava partnera.

 – Prema sporazumu ćemo pri sufinanciranju imati podršku Županije, kao i okolnih općina koje će ujedno i sufinancirati boravak korisnika sa svog područja. To je jedan od samo 18 takvih projekata koji se rade u Hrvatskoj. Budući da je Grad Đurđevac u projekt ušao s pripremljenom dokumentacijom i uređenim zemljištem u samom centru grada, naš je projekt u poodmakloj fazi pripreme i plan je da gradnja krene ujesen te da Centar otvori svoja vrata za 12 mjeseci od početka gradnje – rekao je gradonačelnik Janči.

Za smještaj u Centru već sada vlada nezapamćen interes među starijim Đurđevčanima, a podršku mu je dalo i 8 okolnih općina koje su iskazale potrebu za ovakvim tipom smještaja i usluga za svoje stanovnike: općina Molve, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Podravske Sesvete, Virje, Gola i Novigrad Podravski.

Centar će se protezati na čak 3000 kvadratnih metara, imat će 122 kreveta za smještaj, a pružat će se i izvaninstitucijske usluge za 274 korisnika.

Centar je projektiran tako da će biti energetski neovisan, a time i financijski manje opterećen. Uz očekivano sufinanciranje županije, grada i lokalnih zajednica, u njemu će cijena smještaja i boravka biti značajno niža od tržišne.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content