U Breziku Našičkom po prvi puta održana Dalmatinska večer: Mnogbrojni posjetitelji uživali u bogatoj eno i gastro ponudi

U organizaciji Nogometnog kluba Brezik Našički, Boćarskog kluba, Mjesnog odbora, a pod pokroviteljstvom Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našica jučer (subota) je po prvi puta održana “Dalmatinska večer” u Breziku Našičkom.

Ova manifestacija okupila je veliki broj posjetitelja koji su uz bogatu gastro ponudu mogli uživati i u izložbi vojne opreme USPDR “ORAO” Orahovica te se zabaviti uz magarce OPG -a Ivana Nekića, a za one najmlađe bio je osiguran besplatni napuhanac. U večernjim satima brojne posjetitelje zabavljao je Tamburaški sastav “Orilo gorilo”. 

Sve prisutne pozdravio je predsjednik Mjesnog odbora Brezik, Ante Zubak koji je istaknuo važnost ovakvih događanja te se zahvalio Turističkoj zajednici i Gradu Našicama na njihovoj podršci. 
 
Gradonačelnik Krešimir Kašuba također je pozdravio sve prisutne te rekao kako ova  manifestacija doprinosi turističkoj priči, kao i promidžbi Grada Našica. 
 
– U proteklih nekoliko godina u Našicama su po prvi puta organizirane mnogobrojne manifestacije i događaji koji doprinose turističkoj priči i promidžbi grada Našica. Tako se po prvi puta u Breziku Našičkom održala Dalmatinska večer, a ovom manifestacijom želimo prikazati naš bogati kulturni život. Mjesto Brezik je mjesto koje živi punim duhom i to od onih najmlađih do najstarijih. Centar zbivanja je upravo ovdje na nogometnom igralištu gdje se okupljaju nogometaši, boćari i gdje je društveni i kulturni život. Mi smo prije par godina obilježili sto godina od dolaska Dalmatinaca u naš kraj i zaista mi je jako drago  što smo mogli uživati u prvoj Dalmatinskoj večeri. Uvjeren sam da će ova manifestacija postati tradicija koja će obogatiti naš kulturni život – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba. 
 
Direktorica Turističke zajednice Grada Našica, Ines Resler izrazila je svoje zadovoljstvo uspjehom ove prve manifestacije. 
 
– Po uzoru na ostala mjesta koje imaju svoje ljetne večeri i ljetne igre, Brezik je tako ove godine po prvi puta organizirao Dalmatinske večeri uz podršku Turističke zajednice i Grada Našica. Slobodno mogu reći kako je ova manifestacija bila vrlo uspješna, bez obzira što se održava po prvi puta. Ovim putem željela bih čestitati Nogometnom klubu, Mjesnom odboru i Boćarskom klubu koji su organizirali ovu manifestaciju i zaista vjerujem kako će ova Dalmatinska večer postati tradicionalna – izjavila je direktorica Ines Resler. 

 
(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content