Sladoled kao omiljeno ljetno osvježenje: Provjerili smo cijene kuglice sladoleda u Virovitičko-podravskoj županiji

Sladoled je mnogima omiljeno ljetno osvježenje kada stignu nesnosne ljetne vrućine. Ovih dana “pržimo” se na preko 35 stupnjeva Celzijevih, a sladoled nam dođe kao idealno ljetno rashlađenje u večernjim satima. 

Od istoka do zapada, provjerili smo kako se kreću cijene jedne kuglice sladoleda u odnosu na prijašnjih godina. Mnogi će se prisjetiti prijašnjih godina kada je kuglica sladoleda bila pet kuna, ali i po dvije, tri kune. Danas, može se slobodno reći, da nam kuglica sladoleda skoro pa i postaje luksuz. 

Krenimo od najistočnijeg dijela Virovitičko-podravske županije, a to je Orahovica. U Orahovici cijena jedne kuglice sladoleda sada iznosi 1,5 euro, a ako odete malo u unutrašnjost županije, u Slatinu, kuglicu sladoleda platit će te jedan euro. 

U samom sjedištu županije, u Virovitici cijena sladoleda kreće se oko 1,5 euro, a u Pitomači kuglicu možete kupiti za jedan euro. 

No, iako možda i ne zvuči ekstra skupo i zapravo su same kuglice sladoleda manje, a u odnosu na jadransku obalu, ipak možemo reći da iako kuglice sladoleda nema ispod jedan euro uvijek se volimo zasladiti i rashladiti omiljenom ljetnom poslasticom. 

(www.icv.hr, foto: V. Grgurić, D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content