Sjednica predsjedništva i zapovjedništva VZ Slatine: Uručene potopne pumpe koje će služiti za vatrogasne intervencije

Jučer (ponedjeljak) je u sali za sastanke održana sjednica predsjedništva i zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Slatine, kojom je predsjedao predsjednik iste Branko Belošević.

Na dnevnom redu našlo se je pet točaka: usvajanje zapisnika s prethodne sjednice predsjedništva i zapovjedništva od 11. lipnja 2024. godine, donošenje odluke o kupovini guma za vatrogasno vozilo JVP grada Slatine, donošenje odluke o izdavanju ovlaštenja za servis vatrogasnih aparata MOBIAK S.A., analiza županijskih vatrogasnih natjecanja za 2024. godinu te razno.

Pod točkom različito, predsjednik VZG Slatine Branko Belošević dao je prijedlog da sva dobrovoljna vatrogasna društva koja čine Zajednicu sa svojim operativnim vatrogascima dođu na obuku u Javnu vatrogasnu postrojbu grada Slatine kako bi se se upoznali s opremom koju koriste operativni vatrogasci na intervencijama, a koja se nalazi u vozilima.

Nakon sjednice, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić je nazočnim predstavnicima DVD-a uručio potopne pumpe, koje je Vatrogasna zajednica nabavila iz svojih sredstava, a koja su osigurana kroz proračun Grada Slatine. Potopne pumpe će vatrogascima poslužiti u ispumpavanju bunara, naplavne vode u slučaju poplava i slično.

Vatrogasnu zajednicu grada Slatine čine: Javna vatrogasna postrojba grada Slatine, DVD Slatina, DVD Kozice, DVD Bakić, DVD Sladojevci, DVD Sladojavački Lug, DVD Donji Meljani i DVD Golenić.

(www.icv.he, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content