Realizacija prvog ITU projekta: Grad Virovitica kreće s izgradnjom nove zgrade Glazbene škole Jan Vlašimsky

Grad Virovitica započinje realizaciju prvog projekta iz Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica financiranog iz Integriranog teritorijalnog programa (ITU mehanizma) – izgradnje nove zgrade Glazbene škole Jan Vlašimsky. Danas (utorak) su u Gradskoj upravi potpisani ugovori o izvođenju radova s tvrtkom PRAJO BETON d.o.o. te za stručni nadzor s tvrtkom CIP d.o.o.

Projekt nazvan „Nova glazba na starom mjestu“ obuhvaća izgradnju suvremene zgrade glazbene škole na lokaciji nekadašnje Muzičke škole koja je zatvorena krajem 80-ih godina prošlog stoljeća. Ugovor o izvođenju radova vrijedan 3.995.787,39 eura s PDV-om dodijeljen je tvrtki PRAJO BETON d.o.o., dok je za stručni nadzor u iznosu 61.375,00 eura s PDV-om zadužena tvrtka CIP d.o.o.

IMG_0555-Custom

Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo što Virovitica započinje s ovim važnim projektom.

– Ovaj projekt predstavlja povijesni trenutak za naš grad. Njime ne samo da ulažemo u kulturne sadržaje našeg kraja već i investiramo u budućnost naše zajednice. Nova zgrada Glazbene škole Jan Vlašimsky bit će ne samo mjesto obrazovanja već i kulturnog stvaranja. Ponosan sam što će naši građani imati priliku koristiti modernu koncertnu dvoranu i ostale suvremene sadržaje. Ovaj projekt pokazuje našu predanost unaprjeđenju kvalitete života svih Virovitičana – istaknuo je Kirin te zahvalio Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću koji je intervenirao i omogućio da manji gradovi poput Virovitice mogu dobiti sufinanciranje ovakvih projekata kroz ITU mehanizam.

Glazbena skola Jan Vlasimsky

Ravnatelj Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica Damir Mihaljević naglasio je važnost projekta za školu i njene polaznike.

– Za Glazbenu školu Jan Vlašimsky ovo je veliki korak naprijed. Nova zgrada omogućit će nam da svojim učenicima pružimo vrhunske uvjete za obrazovanje i stvaranje glazbe. Koncertna dvorana bit će srce našeg kulturnog života, mjesto gdje će se održavati koncerti, natjecanja i brojni drugi događaji. Ovo je prilika da nastavimo s našim uspješnim radom i dalje potičemo mlade talente na njihovom glazbenom putu – rekao je Mihaljević.

IMG_0541-Custom

Projekt “Nova glazba na starom mjestu” obuhvaća izgradnju koncertne dvorane, parkirališta i ljetne pozornice s pripadajućom glazbenom školom, uključujući i cjelokupno opremanje i uređenje okoliša, ali i brojne aktivnosti usmjerene na stanovništvo, posjetitelje urbanog područja Virovitica te dionike u kulturi. Virovitica će dobiti novu namjenski izgrađenu suvremenu zgradu glazbene škole s modernom, akustički prilagođenom i adekvatno opremljenom koncertnom dvoranom za potrebe polaznika, organizacija civilnog društva kao i privatnih organizacija.

Isto tako, pokraj škole napravit će se i ljetna pozornica koja ujedno služi i kao javni prostor za okupljanje i obilježavanje raznih događanja. Ljetna pozornica i koncertna dvorana nalazit će se u povijesnoj jezgri grada u blizini svih prepoznatljivih povijesno turističkih atrakcija grada Virovitice kao što je Kazalište Virovitica, Gradski muzej Virovitica, Palača Pejačević, barokna crkva Svetog Roka s izvorno uređenim baroknim Franjevačkim parkom što predstavlja dodatnu vrijednost kulturnog i turističkog sadržaja na jednoj lokaciji.

Planirani rok završetka radova je 18 mjeseci od početka izvođenja radova, koji će započeti odmah nakon uvođenja izvođača u posao.

IMG_0507-Custom

Direktor tvrtke PRAJO BETON Srđan Predragović izrazio je zadovoljstvo što će njihova tvrtka sudjelovati u ovom projektu.

– Ponosni smo što ćemo biti dio izgradnje nove glazbene škole u Virovitici. Naš tim posvećen je pružanju kvalitetne izgradnje koja će zadovoljiti sve potrebe ovog značajnog kulturnog projekta. Hvala gradonačelniku na ukazanom povjerenju – istaknuo je Predragović.

Uz gradonačelnika Ivicu Kirina, direktora tvrtke PRAJO BETON Srđana Predragovića te Maju Carević Deskar, direktoricu CIP-a, potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, ravnatelj Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica Damir Mihaljević, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Kristijan Sabo, voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizma Martina Horvat.

(icv.hr, žđl, virovitica.hr, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content