Proteklog vikenda dvije prometne nesreće u kojoj su ozlijeđena dva motociklista: Policija poziva na povećan oprez

U subotu, 13. srpnja, dogodile su se dvije prometne nesreće na području Virovitičko-podravske županije u kojoj su ozlijeđena dva motociklisti. 

Prva prometna nesreća dogodila se oko 13,25 sati, u mjestu Lozan, gdje je ozlijeđen 57-godišnji vozač motocikla. Prometnu nesreću je prouzročio 64-godišnji osobnog vozila koji je  započeo sa radnjom pretjecanja nepoznatog osobnog automobila ispred sebe u trenutku dok je radnju pretjecanja njegovog vozila već počeo pedesetsedmogodišnji vozač  motocikla.

Tom prilikom došlo je do udara zadnjeg lijevog bočnog dijela osobnog vozila u prednji desni dio motocikla nakon čega je vozač motocikla izgubio nadzor nad motociklom, te je došlo do slijetanja i udara motocikla u betonski rubnik putnog mosta, i pada motocikla i vozača u putni jarak. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, 57-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu u Virovitici. Izvršenim alkotestiranjem nije utvrđena koncentracija alkohola kod sudionika prometne nesreće.

A druga prometna nesreća dogodila se oko 19 sati, kod mjesta Ćeralije, u kojoj je ozlijeđen 48-godišnji Mađarski državljanin vozač motocikla. Prometnu nesreću je prouzročio zbog neprilagođene brzine motocikla uvjetima na cesti – oštar zavoj. Muškarac je motociklom zahvatio bankinu i zelenu površinu po kojoj se nekontrolirano kretao sve dok motocikl nije bočno pao na tlo i zaustavio se.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, 48-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu u Virovitici. Izvršenim alkotestiranjem nije utvrđena koncentracija alkohola kod sudionika prometne nesreće.

-Pozivaju se svi vozači motocikala i mopeda na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a svi ostali sudionici u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije – poručuju iz PU virovitičko-podravske.
 
Policijski službenici prometne policije će i nadalje u cilju sprječavanja događanja najtežih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima, osim na četiri prekršaja ubojice u prometu, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, svoje aktivnosti usmjeriti i na najranjivije sudionike u prometu, odnosno uz pješake i bicikliste i na sudionike u prometu na mopedima i motociklima.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content