PRIJAVITE SE Otvoren javni poziv: Bespovratna sredstva za poticanje obrazovanja u obrtništvu, planirano 268 tisuća eura potpora

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Otvoreni javni poziv za Program “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo” za 2024. godinu.

Ovim Programom dodjeljuju se bespovratna sredstva namijenjena poticanju ciljanih programa obrazovanja za obrtništvo koji osiguravaju kvalitetne i motivirane kadrove u svrhu jačanja konkurentnosti, poticanja produktivnosti te rasta i razvoja obrtništva.

Ciljevi Programa jesu:

  • usvajanje ključnih vještina i kompetencija za obrtnička zanimanja i
  • poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja u obrtništvu.

U proračunu Ministarstva gospodarstva planirano je ukupno 268.000,00 € za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Programa.

Korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog Programa mogu biti mikro, mala i srednje poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) te fizičke osobe.

Bespovratna sredstva namijenjena su sufinanciranju troškova nastalih tijekom 2023. i 2024. godine s osnove:

  • stjecanja obrazovanja za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su definirana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica (“Narodne novine”, br. 42/08),
  • stjecanja osposobljenosti za zanimanje pogrebnik,
  • polaganja naučničkog ispita,
  • stjecanja znanja o poučavanju učenika te
  • ishođenja/obnove dozvole (licencije) za izvođenje naukovanja u slučaju promjene sjedišta ili mentora.

Prijave se zaprimaju isključivo od 15. srpnja 2024. godine do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 8. studenog 2024. godine. Više možete vidjeti OVDJE.

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content