Potpisan ugovor za izgradnju Centra za starije i nemoćne osobe u Našicama

U Gradskoj upravi Grada Našica danas (četvrtak) je potpisan ugovor s Projektgradnjom d.o.o. i Osijek Koteksom d.d. za početak izgradnje Centra za starije i nemoćne osobe. Ugovor su potpisali gradonačelnik Krešimir Kašuba i Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa i član Uprave Projektgradnje.

– Ova povijesna investicija za Grad Našice iščekivana je gotovo 40 godina, a zemljište je osigurano još prije 35 godina. Ovo je završna faza što se tiče dokumentacije, u sljedećih mjesec-dva slijedi kamen temeljac i početak radova vrijednih gotovo 11 milijuna eura – najavio je gradonačelnik Kašuba i podsjetio kako je prije više od godinu dana tadašnji župan Ivan Anušić predložio da Grad Našice, u partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom, bude nominiran za izgradnju Centra za starije i nemoćne.

ugovor Centar za starije i nemocne Nasice 1

Radovi na izgradnji trebali bi biti dovršeni za 18 mjeseci, nakon čega će Našice dobiti Centar za starije i nemoćne izgrađen po zapadnoeuropskim standardima. Prostirat će se na površini od 4.000 kvadrata, a imat će 127 ležajeva namijenjenih smještaju III. i IV. skupine funkcionalno ovisnih osoba, između ostaloga i osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti ili drugih demencija (srednji/srednje teški stadij bolesti). Uz mogućnost poludnevnog i cjelodnevnog boravka pružat će i izvaninstitucijske usluge – pomoć u kući. Kako bi zadovoljio potrebe korisnika, u Centru je predviđeno zapošljavanje 85 djelatnika različitih profesija.

Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa i član Uprave Projektgradnje, istaknuo je kako je za ova dva poduzeća ovo prvi zajednički posao na području Našica te kako će radovi biti odrađeni kvalitetno i u roku.

(icv.hr, Grad Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content