Potpisan Sporazum prijateljstva i suradnje Grada Našica i Općine Sunja

Na svečanoj sjednici u Sunji potpisan je Sporazum prijateljstva i suradnje između Grada Našica i Općine Sunja. Sporazum su potpisali načelnik općine Sunja Grga Dragičević i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je istaknuo kako ovo prijateljstvo traje već sedam godina.

– Temeljna poveznica je utrka “Od Velikog do Malog Vukovara” u organizaciji Udruge rekreativnog tračanja “Nexe Team” Našice koja se temelji na promicanju istine o Domovinskom ratu, u sjećanje na vrijeme kada je Sunja pretrpjela velike žrtve i dobila naziv Mali Vukovar – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Područja za suradnju su mnogobrojna, od kulture, susreta građana i udruga, lokalne samouprave do gospodarstva i turizma, a kako bi ona zaživjela i proširila se s područja sporta i na sva ostala područja života, na suradnju i razmjenu pozvane su sve udruge koje djeluju u oba mjesta.

Osim toga, cilj je potaknuti lokalna poduzeća i obrte na sudjelovanje u partnerskim projektima koji će doprinijeti razmjeni dobara i proširenju tržišta.

(Tekst i foto: Grad Našice)

Sunja ugovor 3

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content